Чому депутатка Узерчук звільнилася з Ірпеня після обшуків?

0

Депутатка Коцюбинської ради Людмила Узерчук звільнилася з посади начальника відділу фінзабезпечення та контролю Управління ІРІ та ЖКГ міста Ірпінь.

Про це свідчить декларація перед звільненням Узерчук на сайті Нацагенції із запобігання корупції.

Її депутатка подала наступного ж дня після обшуків в Ірпінській міськраді, які проводили правоохоронці 7 червня 2017 року. 

Тоді джерела “Громади Приірпіння” в раді повідомили, що обшуки  відбуваються через підозру в розкраданні бюджетних коштів, де фігурувала зокрема і сфера ЖКГ. Причини звільнення в депутатки Узерчук журналіст “Громади Приірпіння” намагався з’ясувати телефоном, але депутатка кілька разів не відповідала на телефонні дзвінки.

Після обшуків в Ірпінській міській раді “Громаді Приірпіння” стало відомо з джерел, що виконком Ірпінської ради підписував договори з ФОП-ом-покійником. Таким чином виводилися бюджетні кошти платників податків.

Нагадаємо, Людмила Узерчук є головою бюджетної комісії Коцюбинської селищної ради. За її ініціативи перевізики навіть після моніторингу депутатів та активістів, надали в ОДА висновок комісії, який виправдовував новий тариф у 5 гривень.

Також за ініціативи голови бюджетної комісії Узерчук піднімалося питання незаконного відшкоування для монополіста ТОВ “Мастер-Енерго” мільйонів бюджетних коштів. У цій справі заступнику міського голови Ірпеня Дмитрові Христюку, який ставив свій підпис на договорах з ФОПом-покійником, вручили підозру 28 серпня.

У цей же час гроші з бюджету не виділялися навіть для того, щоб діти коцюбинців відсвяткували новорічні свята. Голова бюджетної комісії на засіданні перепитувала, чому не інвентаризовані минулорічні іграшки, які діти робили зокрема і з гільз туалетного паперу.

bezyimyannyij

Попри те, що в бюджету селища є мільйони нерозподілених коштів, голова бюджетної комісії разом з більшістю в бюджетній комісії, яка представлена “Новими обличчями” не пропонує, як можна розподілити ці кошти в межах бюджетного року. Громада вимагає капітального ремонту доріг та оновлення спецтехніки, яка має забезпечити чистоту доріг в зимовий період та комунальний сервіс для коцюбинців.

Узерчук також була з-поміж тих депутатів, хто в 2016 році на псевдосесії підтримав приєднання Коцюбинського до Ірпеня всуперес інтересам громади. Саме на початку 2016 року Узерчук шукала роботу із зарплатнею в межах 8 тисяч гривень на сайті work.ua.

Безымянный

Згодом її працевлаштували в Ірпені, як і самопроголошену голову Коцюбинського Юлію Главацьку, якій забезпечили вихід в декрет з посади керівника ірпінського ЦНАПу, де була помічена як оператор ЦНАПу Узерчук, яка потім офіційнобула працевлаштована на іншу керівниу посаду в Ірпінській раді.

bez-imeni

В Ірпінь після звільнення забрали на роботу ще одного депутата Коцюбинської селищної ради Олексія Зінкевича, який очолював УЖКГ “Біличі” й залишив підприємтсво з мільйонними боргами і зараз голосує спільно з “Новими обличчями”.

Фото на кавер: з сторінки депутатки Узерчук у соцмережі 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539