Плешко про Христюка: “повний безсеребреник”

0


У день, коли в Києві згадують про 368 загиблих в Іловайську, в Ірпені пишуть про інших героїв.

Про майновий стан “повного безсеребреника”, першого заступника міського голови Ірпеня Дмитра Христюка, якому вручили підозру у справі щодо виведення бюджетних грошей через ФОП покійникапише його однопартієць депутат-злидень Ірпінської ради Максим Плешко, який сьогодні приїхав його захищасти в суд.

 

Депутат пише, що доля Христюка дуже важка і героїчна.

Справді, згадати лише 2014 рік, коли хлопці були в Іловайську, офіцер “Альфи” і двократний чемпіон світу по бойовому самбо працював в КОДА – і в поті чола організовував міста області відправляти автобуси з допомогою на фронт.

У власності в нього були 2 машини та земельна ділянка на майже у півгектара (47,5 соток). Ні будинку, ні квартири у бідолахи не було. Він, як “справжній безсеребреник”, заробив 101 тисячу гривень, тоді як дружина – мільйон.

5 березня. Дмитро Христюк пік яблука на новозробленій кухні

2016 рік. Христюк уже переїхав працювати в Ірпінь. Його зарплата виросла удвічі – тепер це 202 тисячі гривень. До ділянки в елітних Підгірцях додався будинок на 297 квадратів у Києві. Згідно декларації, володів він ним ще з 2008 року. Проте обидві машини з об’ємами двигуна 2 та 2,5 літри 2011 року випуску з декларації зникли. Доходи дружини та дочка – зникли також.

Великдень. Дмитро Христюк фотографував крашанки на кухні у приватному будинку.

2017 рік. Перший заступик міського голови Ірпеня Христюк удруге вносить уточнення до декларації-2016. У нього з’являється Toyota Venza 2013 року випуску.

Христюк з дочкою в домашньому басейні

Про двокімнатну квартиру в Бучі, куплену у співмешканки міського голови Ірпеня Наталії Бойчук, про яку, напевне, і згадує Плєшко, Христюк повідомив НАЗК через півроку після придбання. Лише з третього разу Христюк зміг внести необхідну інформацію – 30 червня, після скандалів у медіа в його декларації з’являється квартира площею 55,2 кв.метра в Бучі, куплена 11 січня 2017 року в громадянки України Наталії Бойчук, яка певний час була прописана в одному помешканні з мером Ірпеня Володимиром Карплюком.Через це прокуратура звинувачує Христюка у корупційному правопорушенні.

Страшна це річ – політичне переслідування за успішну роботу на благо нашого міста. Засуджую і вимагаю передачі справи до суду, бо тільки так ми дізнаємося всю правду про “титанічну роботу” Дмитра Христюка.

Нагадаю, 28 серпня Христюку вручили підозру за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненого у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення вчиненому у складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Як відомо, Христюк один з членів виконкому Ірпінської ради, хто підписував договори з ФОПом покійника.

Авторка: Михайлина Скорик, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539