За що Федорук дав звання “почесного” співаку Пономарьову?

0

На сесії Бучанської ради депутати дали звання почесного громадянина Бучі співаку Олександру Пономарьову.

Як відомо, Пономарьов – давній друг мера Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука. Артист частий гість на урочистих заходах, які організовують від імені та за підтримки Бучанської ради.

Він був його довіреною особою на виборах до Верховної ради у 2014-му році й агітував за нього не лише з листівок, а виступами в населених пунктах, які входять до 95-го виборчого округу.

Підтримував Пономарьов Федорука і на мітингах, організованих на захист мера-дерибанника під час судів.

1

Нещодавно, так само з Днем селища Пономарьов вітав ворзелян. Одним з організаторів заходу також значиться Бучанська міська рада.

Мешканці Ворзеля запитують, як довго ще Пономарьов буде відробляти ділянку Федоруку. Справа в тому, що зі співаками Буча розраховується ділянками лісу. До прикладу за виступ в Бучі Наталія Могилевська отримала кілька десятків соток із лісом під ведення сільського господарства.

Взяв участь Пономарьов разом з Могілевською участь у агітаційному концерті, організованому на підтримку Лариси Федорук як кандидатки на посаду мера Ворзеля у 2015-му році.

Нещодавно мешканці Бучі та Приірпіння побачили Пономарьова на рекламних бордах будівельних компаній. Зокрема, артист вирішив посприяти в продажі квартир у ЖК “Центральний”, що поряд з “Центральним” парком в Ірпені.

В соцмережі Пономарьова порівнюють з зіркою Василем з “Файна Юкрайна”, а його продюсерами називають чиновників з Приірпіння.

Мешканець Бучі Віктор Бархоленко переконаний, що Пономарьов міг виступати інвестором в будівельному бізнесі Карплюка та Федорука:

“Пономарьов – кум Федорука. Як мені відомо, раніше він виконував неофіційно функції інвестора ЖК “Річ таун” у Бучі, що був збудований протизаконно у лісі й для будівництва якого було знищено сотні сосен та дубів. Це був десь 2012-й рік. Фактично, за те, що він доклався до знищення бучанського лісу, йому присвоїли звання почесного громадянина Бучі. Такому абсурду я навіть не дивуюся. Кому ще міг надати звання почесного Федорук? Лише такому як і сам”.

Окрім Пономарьова в список почесних громадян міста потрапив вчений Борис Патон, який мав у Бучі дачу. Як відомо, дача Патона зараз перебуває у комунальній власності міста, знаходиться у занедбаному стані. Рік тому там сталася пожежа, внаслідок чого постраждали дерев’яні різблення.

Картинки по запросу будинок патона у Бучі

У червні 2018 року з метою збереження будинку Патона та створення на його базі музею сім’ї Патона до Бучанської ради звернулися працівники Науково-технічного комплексу “Інститут електрозварювання ім. Є.О.Патона” Національної академії наук України. Рада прийняла рішення підписати Меморандум про співпрацю у створенні музею сім’ї Патонів.

Також звання почесного громадянина Бучі надали учасник АТО Василю Антоненку, який загинув під час виконання бойових дій у 2015-му році під час виходу з дебальцево.

“Я вніс пропозицію по кожному кандидату голосувати окремо. Вона набрала 15 голосів і рішення не пройшло. Пропозиція покликана тим, що ми підтримуємо ідею надати звання почесного громадянина Антоненку та Патону, а от щодо Пономарьова маємо запитання. Ми що повинні всім, хто виступав у Бучі, надавати звання почесного? Я запитав у Федорука, який саме внесок у розвиток Бучі зробив Пономарьов, але Федорук сказав, що він зробив внесок в культури України”, – розповідає як було на сесії депутат Бучанської ради від “Свободи” Іван Окоєв.

До Книги пошани міста Буча депутати погодили внести начальника КП “Продсервіс” Віталія Рибчуна.

Напередодні сесії, на розгляд комісій винесли питання про внесення до Книги пошани депутата бучанської ради від БПП Миколі Григорусю. До відома, Григорусь відомий тим, що як голова земельної комісії взяв участь у виділенні земельної ділянки АТОвця, який в короткий термін після отримання землі в лісі подарував її дружині депутата.

Проте, ГО “Правиця”, яка подала кандидатуру Григоруся, на його прохання заяву відкликала. Як розповіли депутати, які були присутні на погоджувальній раді, Григорусь злякався людського гніву.

Фото на кавер: Бучанська міська рада

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539