Садовський не хоче відповідати на всі питання виборців й погрожує, що викличе міліцію

1

Цього тижня на Пономарьова була зустріч з виборцями за участі селищного голови Вадима Садовського та представників дипкорпусу селища.

“Дуже така задушевна була бесіда. Так красиво розказував, що все робить і зробив, ніби я не в тому селищі, що і він живе. Основні питання звелись до комунального господарства. Він не сам прийшов, а з усією свитою – депутатами, представниками ЖЕКу. Якщо хтось починав задавати неугодні запитання, то вони відтягували удар на себе,” – говорить присутній на зборах коцюбинчанин Іван Іванович, мешканець Пономарьова.

“Розказав нам, що побудує мало не Нові Васюки. Я йому сказав, що він був кандидатом перед тим як балотувався, хай дасть програму і розкаже, що він з того, що обіцяв виконав. То він переключився на те, які ремонтні роботи виконав в селищі. Йому Вікторія, яка підійшла пізніше почала задавати незручні питання, там такий конфлікт вийшов. Якби не депутати і його захисники, то могло дійти й до бійки” – додає він.

Коцюбинчанка Вікторія Довгоног на ці збори не збиралась і потрапила суто випадково. Їй подзвонили в двері й сказали, що будуть збори Жаркова. Вона спустилась з цікавості вниз, але нікого не побачила й пішла в двори перевіряти. За кілька хвилин натрапила на зустріч селищного голови Вадима Садовського з виборцями.

“Задавали питання. Відповіді були неконкретні. Казали нам, що зробили ремонти під’їздів, водомережі, доріг, тротуарів – казки. Сказали, що відремонтували лікарню і закупили обладнання. Я після цього проїзду по вухам задала питання про те, хто конкретно робив ремонт і забезпечив устаткування в лікарні. Садовський назвав кілька комерційних структур. А приписав собі ж. Нам розповіли, що в нас вдома батареї гарячі, а вони ледь теплі. Йому ж краще знати, які в мене в хаті батареї. Казали, що лагодять водогінні мережі. Так у мене є офіційна відповідь від селищної  ради, що в них на це нема коштів. То де правда?,” – розповідає активістка Вікторія.

Конфлікт, за словами свідків почав наростати, коли почались з боку коцюбинчанки ще більш незручні питання голові селищної ради.

“Попросила їх зайти в мій під’їзд, що був поруч, щоб подивились, що фрамуг немає, шибки вибиті, батареї холодні в прольотах. Так Садовський сказав, що він по всіх під’їздах ходити не збирається, тим більше, що там триває ремонт. Ну що я в своєму під’їзді не ходжу? Нема там ремонту. Тоді голова сільради сказав, щоб мене не слухали, бо я боржниця. А в мене боргу за комунальні послуги нема. Вони так вміють очі замилювати. Нам відключали літом каналізацію самовільно. Фекалії затоплювали все з горішнього поверху по п’ятий. Це всі пам’ятають. Я сама їздила в санепідемстанцію в Ірпінь й працівників їхніх привозила на місце. Вони сказали, що це незаконно,” – додає вона.

Після того, як коцюбинчанка Вікторія почала задавати питання про опалення, про перерахунок за те, що нема гарячої води, отже, ванні кімнати, туалети і логічно балкони не повинні враховуватись до площі, за яку треба сплачувати, після запитання про те, чому опалення постачає тепер за завищеними тарифами “Майстеренерго” та Теплокомунсервіс, Вадим Садовський, за словами Вікторії, пояснив вже іншу причину, чому її не треба слухати.

“Уявіть цинізм. Сказав, щоб мене не слухали, бо я довела до смерті свого чоловіка. Сказав так і почав ховатися за спини депутатів. Мене таке нахабство просто розлютило,” – пояснює Вікторія.

Після цього, за словами очевидців, Садовський сказав, що не хоче, щоб вона йому більше задавала запитання й що він викличе міліцію.

Потім до Вікторії підійшла якась жінка, як повідомила активістка, це була одна з депутатів сільради, відвела її в бік і сказала, що її можуть зняти з виборів за це і щоб вона не піддавалась на провокації.

Це не перша зустріч з виборцями, на якій були активісти.

Вихідними були збори по інший бік селища біля церкви на Паризької Комуни. Там Вадим Садовський був з депутатами Костянтином  Коваленко та Тамарою Нетягою.

“Я запитав його про скандальну інформацію, яка була розміщена днями на сайті як агітація й виправлена потім редакцією сайту www.kotsubynske.org. Він опосередковано підтвердив, що ця інформація відповідає дійсності. Далі він нам розповідав про те, що землю отримали коцюбинчани в тому числі афганці, інваліди, знедолені. Смішно було слухати. От цікаво до якої категорії входить Осипова Юлія Вадимівна (ділянка в лісі за адресою Кооперативна 10 – прим. редакції) – донька Вадима Садовського, що змінила прізвище після одруження? Я бачив її в списках. Напевно до знедолених, бо має такого чесного батька, що нічого собі – все людям. Був там ще депутат Коваленко Костянтин. Від того округу. А в списку тих, хто отримав землю, є Коваленко Олександр Костянтинович (ділянка в лісі за адресою Мальовнича 29 – прим. редакції). Чи не син?” – риторично запитує коцюбинчанин Ігор.

“На зустрічі була багатодітна родина Попових, що проживає на Паризької Комуни й багато років стоїть у черзі на покращення житлових умов. Я зумисно при всій громаді запропонував їм відмовитись від своїх ділянок на користь цієї знедоленої родини та інших. На що панове депутати лише посміялись, депутат Нетяга сказала, що вона отримала ділянку законно (ділянка в лісі за адресою Травнева 24 – прим. редакції), бо вона так само потребує покращення умов, а Садовський почав нервувати. Потім він сів в авто, сказав, що всім все дадуть і поїхав, а я залишився розмовляти з Нетягою й запропонував Нетязі сходити до житла Попових, щоб вона порівняла умови проживання свої та їхньої родини. Вона сказала, що з часом це вирішить, коли її оберуть, й депутати всім допоможуть й всім все дадуть – типова передвиборча локшина,” – додає він.

“Садовський розказував, що в селищі є 3 діючих авто швидкої допомоги. Дійсно закуплено одне нове авто, а от 2 інші – це 30-річний Мерседес, друга 10-річна газель, які по дорозі до лікарні чи то по дорозі до будинку можуть просто заглохнути. Один із присутніх мешканців запитав його чи Він знає Пешего(начальник відділу земельних ресурсів у Ірпінській міській раді), голова підтвердив що знає, одразу ж назвав його по батькові. Тоді мешканець запитав, якщо Садовський добре його знає, хай пояснить, яким чином Пеший має 10 ділянок лісу. Селищний голова відповів, що Пеший не отримував особисто, тоді люди почали казати, що ясна річ, в нашій державі Пеший отримав на підставних осіб, а голова навіть не заперечував, хоча вже був досить роздратований від заданих попередніх  питань,” – розповідає присутня на зборах коцюбинчанка Юлія Васіна.

“Діючий депутат Коваленко організував прокладання каналізації по приватному сектору вулиці Паризької Комуни, що є вкрай необхідним і добрим ділом для громади., Але знову ж таки, якщо Садовський обіцяє полагодити водопідведення на зробити водовідведення, то чому ж люди скидаються соїми власними грошами і саме перед виборами. Невже це не можна було організувати за попередні 4 роки,” – риторично запитує вона.

Сьогодні активісти побачили оголошення, розклеєні по селищу, в яких Вадим Садовський викликає всіх кандидатів на дуель – так він назвав політичні дебати.

“Сам визначив, де можна вішати агітоголошення і сам брутально розпорядження селищної ради порушує. Видно нікого не обдзвонював з учасників перегонів, своїх конурентів, а просто розвісив оголошення по селищу для піару, дуелянт нещасний,” – коментує побачене перехожий.

Ситуацію щодо дебатів з кандидатами ми висвітлимо в наступній статті.

1 Comment

  1. Андрей 26 Жовтня 2010 at 16:03

    Учора уночі селищна рада проголосува за те, щоб виділити “право на землю” ще 1000 коцюбинчанам. Садовський просить на перед по 2000 долларів за прискорення процесу. Тепер просто прикиньмо – завтра вони не виграють вибори, а навіщо – у кишені ж 2000000 долларів. Блін це просто кінг-кепітал по коцюбинські.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539