Будинкам з даховими котельнями Київщини дали газ на гарячу воду

0

AP815 - We Can Do It, Artist: Miller, War Poster 1942 (30x40cm Art Print)

Сезон опалення для них скінчився скандалом. Жителі десятка будинків у Вишневому на Київщині силоміць захищали газові вентилі на багатоповерхівках. Київоблгаз без попередження прийшов їх закрутити.

Це звичайні багатоповерхівки у Вишневому неподалік столиці. І звичайні газові труби – нині під охороною бійців спецпідрозділу. Бо мешканці шести будинків, де живе понад 100 родин, силою пішли на працівників облгазу. Матері, що з дітьми гуляли у дворі, випадково угледіли, що якісь чоловіки почали закручувати газові вентилі на їхніх будинках.

Вони зрозуміли, якщо не спинять робітників, то залишаться без гарячої води.

 

“Його єдина відповідь, коли ми намагались з’ясувати що, чому, він сказав – ми звідси не підем. Наша задача – відключити вентеля, а ви робіть, що хочете. Звісно, ми, не отримавши відповіді, буквально повисли на крані, щоб не відключили вентель,” – пояснює Тетяна Труфанова, мешканка Вишневого.

 

Жінки вимагали від газовиків хоч якихось документів, що дозволяли б їм так чинити. Внаслідок, побачили доручення місцевих і обласних урядників завершити опалювальний сезон.

Представниця облгазу стверджує, компанія, яка обслуговує котельні на їхніх дахах, вичерпала свої ліміти палива.

Газ після опалювального сезону для мешканців дахових котелень потрібний, щоб мати гарячу воду. Попереджати людей, що в них буде пів року лише холодна вода, за потрібне місцева влада не вважала.

“Людей ми не ставили до відома, бо в нас є розпорядження і ми працюємо з постачальниками. Ми змушені їх відключити. Ми даємо можливість постачальнику підтвердити свої ліміти,” – говорить Євгенія Сацик, заступниця керівника Києво-святошинської філії “Київоблгазу”.

Головний інженер компанії-постачальника, через яку людям прийшли вимикати газ, претензії газовиків чує вперше.

“Привезли два таких розпорядження, де про газ нічого нема. Ніде ніхто не може показати бум агу, якою вони нас попереджали про вичерпання лімітів. Чому виникла така ситуація, ми не знаємо, заборгованості перед НАК “Нафтогаз-Україна” ми не маємо,” – стверджує Олександр Гловійчук, головний інженер ТОВ “Ресурсзбереження”.

Поки газовики із постачальником з’ясовували взаємини, в одному з будинків, в якому таки закрутили вентиль, охололи не лише батареї.

Зрозумівши, що мешканці стануть їм на заваді, газовики відступили. “Вікна-Новини” звернулися до мера міста Вишневого й чиновника, відповідального за роботу дахових котелень.

Та жоден з цих урядників так і не знайшов часу пояснити, чому опалювальний сезон у їхньому містечкові вирішили завершити таким радикальним чином – позбавили мешканців гарячої води.
“Вчора дали ліміти й тепер проблеми немає в тих будинках, які мають дахові котельні. Ми знову маємо гарячу воду,” – говорить Сергій Бєлов, очільник ОСББ в Коцюбинському на Паризької Комуни.

Але у селищі Коцюбинське залишаються без гарячої води ті будинки з даховими котельнями, яким надає тепло УкрОпт “Мастер-Енерго”.

За матеріалами “СТБ”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539