Коцюбинське офіційно звернулось до лісництва

0

Селищний голова Вадим Садовський написав листа Святошинському лісопарковому господарству. Він вирішив повідомити тих, чию юрисдикцію в Біличанському лісі не визнає, що буде прокладати колектор.

За планом мережа повинна пройти по суті територією Нацпарку і вздовж частини роздерибанених ділянок.

“Це історичний момент. Це вперше ми бачимо офіційне звернення від імені селищного голови Коцюбинського до Святошинського ЛПГ.  У листі селищний голова, за часів якого дерибанили ліс, навіть пише про те, що можуть бути негативні еклогічні наслідки, якщо не провести ці роботи. Це неймовіно,” – дивується журналістка Ірина Федорів, яка з 2010-го року проводить журналістське розслідування щодо дерибану Біличанського лісу.

sam

“Але найбільше здивувало те, що в листі є формулювання “Коцюбинська селищна рада повідомляє…” Ви уявіть, що Ваш сусід надіслав Вам листа, яким нічого не просить, а просто повідомляє, що у Вас на кухні завтра замість газової плити буде буржуйка. На будь-які роботи потрібні відповідні дозволи. А це означає, що рада буде змушена звертатися за погодженнями і визнати, що тут Нацпарк,” – додає Федорів.

До слова, у листі до Святошинського ЛПГ стоїть підпис, який абсолютно не схожий на підпис Садовського. Ось зразок

Замість Садовського такий лист до “Святошинського ЛПГ” міг би підписати і його заступник, але це мало б бути відображеним у листі, згідно з затвердженим держстандартом:

“У разі відсутності посадової особи, підпис якої зазначено в документі, документ підписує особа, яка виконує її обов’язки, або її заступник. У цьому випадку обов’язково зазначають посаду і прізвище особи, яка підписала документ (виправлення вносять рукописним або машинописним способом), наприклад: “Виконувач обов’язків”, “Заступник”. Підписувати документ із прийменником “за” або ставити правобіжну похилу риску перед на­звою посади не дозволено.”

І хоча в листі до лісників ідеться про “реконструкцію” колектора, у проекті договору пайової участі із забудовником “Атлант”, який селищний голова Садовський надав депутатам, йдеться саме про “будівництво напірної каналізації”, а не реконструкцію.

sam

Джерело редакції “Сайту громади Приірпіння” у “Ірпіньводоканалі” зазначають, що питання нового колектора постало насправді у зв’язку із новобудовами – “Атлантом”, які планують врізатись у мережі.

“Колектор треба через нові будинки. З Ірпеня йде 2 колектори. У ці колектори вони і мають врізатись. Але треба перевірити, чи наявний колектор не в аварійному стані. Якщо не в аварійному, то зможуть врізатись в наявний без проблем”.

Джерело наголошує, що якщо перевірка засвідчить аварійний стан колектора, то треба буде будувати новий:

“Вони пустять нову гілку паралельно старій.”

Екс-в.о. міського голови Богдана Мельничука наголошує на тому, що на цей новий колектор Коцюбинскье погоджень не отримувало:

“Я говорив з “Ірпіньводоканалом”. вони погоджень коцюбинській селищній раді не давали на цей колектор”.

Такий проект до результатів перевірки на аварійність старого колектора депутати Коцюбинської селищної ради та без погоджень з “Ірпіньводоканалом” вже ухвалили. Тоді на сесії місцеві урядники навіть не розуміли, що це за питання стоїть в порядку денному.

shema

Згідно з Актом на землю, який під час конфлікту із незаконним будівництвом паркану надала селищна рада, сусідом ділянки дитсадка “Білочка” є саме Святошинське ЛПГ, що селищна рада ніколи офіційно не визнавала.

Ось як за планом хочуть прокласти колектор, що мав би пройти по межі роздерибанених ділянок.

“Так вони хочуть прокладати гілку через нацпарк і вона має пройти, за їхнім планом, одразу біля роздерибанених ділянок. Це здорожчить вартість землі і під пайовою участю громаді селища подадуть колектор, який треба забудовникам та тим, хто організував дерибан Біличанського лісу.А далі, якщо це допустити й колектор, який треба забудовнику стане пойовою участю, нас чекає доля Бучі, де діти в школі через новобудови вчаться у три зміни,” – наголошує коцюбинчанин Андрій Скіпальський.

“Забудовники не дбають за розвиток інфраструктури населених пунктів. Більше того, я не розумію, чому, якщо колектор так потрібний, не провести його своєю територією. Вздовж приміщення колишнього дитсадка “Білочка”. І можна було б не звертатись до Святошиснкього ЛПГ. Це менше 10 метрів в бік. Але ж там тепер паркан на бетонній основі й прямий інтерес у подальшій приватизації не лише приміщення, а й землі – очеивдний,” – резюмує Скіпальській.

Лісники Святошинського ЛПГ надали селищній раді відповідь, де йдеться про те, що це земля Національного парку й без відповідних погоджень тут не можна проводити таку діяльність.

sam

І межі Нацпарку чітко затверджені.

Безымянный

Але ця офіційна переписка з Святошинським ЛПГ доводить, що Селищна рада змушена звертатись до лісництва, права якого на ліс не визнавала до цього з 2008-го року.

Нагадаємо, що селищний голова продав частину території ДОК-у й там без зміни цільового призначення почав зводити багатоповерхівки “Атлант”. Зміна цільового призначення землі відбулась пост-фактум, коли побудували кілька поверхів багатовоперхівок.

build

Договір про пайову участь із забудовником досі не підписаний. У проекті договору громаді пропонують два пункти: будівництво вищезгаданого колектору та ремонт дороги по вулиці Доківській, де атлант прокладав свої мережі та асфальтував дорогу в дощ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539