Звіт депутата Ірпінської ради Богдана Мельничука за 2014 рік

3

Брав участь в усіх сесіях з  проведених.

Складено близько 200 депутатських актів обстеження житлових умов, про підтвердження місця проживання і  склад сім’ї, потребу в матеріальній допомозі,надання характеристики і інше.

Написано понад 3-х десятків депутатських звернень.

Проведено депутатських звітів перед виборцями: проведено чотири зустрічі з виборцями у 2011, 2012, 2013 та 2014 роках під час яких відзвітував про результати роботи за кожен рік. Опубліковано он-лайн звіт за 2013-й рік.

Вирішення питань безпеки, підтримки громадського спротиву та української армії

Як і інші члени ВО “Свобода”, з перших днів майдану, як голова Ірпінської міської організації підтримував майдан та брав участь в організації роботи комендатури майдану.

І в дощ, і в холод. На варті європейської України

Для зігріву протестувальників організовували доправку харчів, медикаментів та дров на майдан.

drova

У ірпінського осередку нашої партії був одразу ж організований свій пункт допомоги майданівцям.

лисенко с

Тут таки наші закликали виходити на майдан і не боятися влади.

tyhomyr

Сам брав також активну участь в подіях на майдані Незалежності, зокрема відповідав за обігрів та харчування майданівців.

Безымянный

Найганебніша сесія Ірпінської ради відбулась 23 січня. Саме тоді більшість депутатів ради (Партія регіонів, Партія зелених, НДП, НП Литвина), коли вже відбулися перші вбивства на вул. Грушевського, своїм голосуванням підтримали політику тоталітарного режиму Віктора Януковича, кабміну Миколи Азарова та засудили дії майдану, де били в тому числі з наших земляків з приірпіння.

З моєї ініціативи у той час зібрано у терміновому порядку 13 підписів опозиційних депутатів про невідкладне скликання позачергової сесії з вимогою створити Ірпінську народну раду з метою недопущення порушень Конституції України.

Тодішній міський голова Володимир Скаржинський, який представляврегіоналів сесію не скликав попри те, що зібрано було 1/3 підписів депутатів, як того вимагає закон і регламент.

Після мого повторного депутатського звернення на сесії 22 лютого, вже коли впав диктаторський режим через втечу Віктора Януковича, таки вдалося завдяки таємному голосуванню депутатів оголосити недовіру міському голові Скаржинському.

25 лютого “незмінний мер”, під схвальні вигуки ірпінської громади, разом зі своїм “другим першим заступником” Ігорем Борзилом, написали  заяву “за власним бажанням”.

Свободівці роз’яснили екс-“регіоналу, що таким у владі України не місце.

Така люстрація на місцевому рівні навіть на Київщині є поодиноким свідченням того, що громада навіть за наявності незначного представництва опозиційних депутатів може впливати безпосередньо на місцеве самоврядування.

За цими регіоналамисклав повноваження і секретар ради забудовник Ігор Вишняков.

Тоді мене, на вимогу громади, перелякана депутатська більшість обрала секретарем Ірпінської міської ради. Одночасно я став виконувачем обовязків голови міста в звязку з його відсутністю  взявся  до роботи при тому, що склад депутатської ради залишився незмінним – до нього й досі входять ті місцеві урядники, які на січневій сесії підтримали режим Януковича.

Після перемоги революції Гідності розпочався наступ Росії на Крим та Схід України. Свободівці Приірпіня взяли активну участь у захисті нашої Батьківщини й найдорожчого надбання нашого народу – свободи.

Одним із найвідоміших наших одно партійців-земляків, який одразу добровольцем пішов на фронт – є Ігор Домбровський. 

58-річний свободівець Володимир Паламарчук захищає Україну в добровольчому батальйоні ОУН.

Першу допомогу Ірпінським виконавчим комітетом учасникам АТО було надано при формуванні 11 батальйону. За виділені бюджетні кошти  закуплено 11 бронежелетів 4 класу захисту, 11 кевларових захисних  шоломів і доправлено в центр Десна разом з зібраними предметами першої необхідності і продуктами харчування,  де проходили навчання 11 наших земляків.

У подальшому збір речей, продуктів і коштів було об’єднано з волонтерами в каб.№2 виконкому і допомога надавалась і надається бійцям 11 і 25 бат.територіальної оборони “Київщина”, бат. “Айдар, Азов, Миротворець, 72 мех.бригаді і ін.

Окрім розподілу бюджетних коштів, допомагали організувати збір коштів на амуніцію та харчі, які волонтери доправляли на фронт.

Передачу від громади доставлено

І продовжуємо це робити по цей день.

До створення та фінансування народної армії долучився майже кожен мешканець регіону, підприємства і комунальні господарства Приірпіння.

За кошти працівників КП Теплоенергопостач  було закуплено 8 бронежелетів.                                  

Великий вклад у нашу боротьбу з російськими окупантами внесли працівники виробничого об’єднання Укрдержліспроект, які щомісячно збирають свій одноденний заробіток на допомогу нашій молодій армії.

Тільки для бійців батальйону спецпризначення Січ закуплено 20 бронежелетів, 4 прилади нічного бачення, продукти харчування, тепла білизна, пральна машина.

Окремо 6 бронежелетів для ірпінців, 50 комплектів теплої білизни, берці, медикаменти, пошиття теплої білизни і маскувальних халатів – це постійна допомога воякам які в Луганській і Донецькій областях воюють з терористами і найманцями-окупантами. Загалом лісівниками надана допомога учасникам АТО на суму більше 160 тисяч гривень.

Окрім допомоги фронту, так само організовували посильну волонтерську допомогу переселенцям з Криму та Східної України, які розмістились у Приірпінні.

Фото0014                                                                    

Оскільки понад півроку я виконував обов’язки міського голови, то маю відзвітувати громаді і за цей період своєї роботи.

Тут треба розуміти, що склад ради залишився абсолютно незмінний. Тобто і далі впродовж року рішення приймали люди, більшість з яких підтримувала кривавий режим Януковича.

Після народної люстрації регіонала Скаржинського й мого обрання на посаду секретаря ради, що давало мені за даних умов повноваження міського голови, неодноразово робилися спроби зняти мене з посади секретаря ради.

Це місце хотів посісти і зрештою посів депутат Юрій Денисенко, який представляє одного з провідних інтереси клану забудовників – депутата Ярослава Місяця, якого кілька місяців розшукували правоохоронці, та скандальновідомого Валерія Пєшого.

Це Денисенкові вдалося виключно тому, що до влади прийшов після виборів міського голови інший забудовник – Володимир Карплюк.

До виборів депутати Ірпінської міської ради просто блокували роботу.  За цей час вдалося провести лише 2 сесії – 17 квітня і 30 травня. І саме на цих сесіях були спроби змістити мене з посади.

Оскільки більшість депутатів нехтувала своїми обов’язками і більше 3-х місяців їх неможливо було зібрати у сесійній залі, я направив клопотання до Верховної Ради України про призначення позачергових виборів всієї міської ради.  (Для порівняння за цей же час виконком засідав 14 (!!!) разів й прийнято 450 рішень.)

Але перевибори всієї ради так і не були призначені.

(Запрацювала ж Ірпінська рада тільки тоді, коли міським головою став забудовник Володимир Карплюк. Тим самим ті, хто підтримував кривавий режим Януковича засвідчили, що з таким головою їм працювати – комфортно).

Певні труднощі в роботі були із Держказначейством. Маючи кошти на рахунку, ми не могли розрахуватись з кредиторською заборгованістю. Приклад: тільки Кооперативу “Асфальтобетонщик” за 2013 рік заборгованість  1млн. 82 тис.грн.  ми почали сплачувати після рішення суду і ще й  судовий збір не на нашу користь склав 14 тис.грн.                                                                                                 

У місті   Ірпені та селищах налічується 8007 зареєстрованих суб’єктів малого та середнього підприємництва. Чисельність працівників постійно змінюється і зараз складає 26339 чоловік. Частка надходжень від субєктів малого підприємництва до бюджетів всіх рівнів за 3 квартали 2014 року складає – 68.2% (296 млн.грн.).                                                                                                                       

За 9 місяців введено в експлуатацію загальної площі житла 105742 м2, що становить 180.7% до січня-вересня 2013 року та 9.3 % від загального обсягу Київської області.Укладено 13 договорів про залучення коштів замовників будівництва об’єктів архітектури, що здаються в експлуатацію на суму 5376.6 тис.грн.               

Споживчий ринок м.Ірпеня та селищ має достатньо розвинуту структуру. Так у місті та селищах налічується 297 продовольчих та 138 непродовольчих магазинів, що на 39 магазинів більше у порівнянні з минулим роком. 135 підприємств ресторанного господарства із загальною кількістю більше 9 тис.посадкових місць надають свої послуги. В Ірпені та селищах діють 5 ринків.                                                   

Фінансові ресурси.

За січень-жовтень 2014 року розрахункові показники Міністерства фінансів України в сумі 98562.6 тис.грн. по закріплених доходах загального фонду зведеного бюджету міста перевиконані на 223.3 тис.грн., що становить 100.2% виконання.

Міський бюджет по доходах загального фонду за 9 місяців виконано на 97.9% при уточненому плані 181956.3 тис.грн. фактично надійшло 178133.5 тис.грн. Бюджети селищ виконано на 92.7%. Податок на доходи фізичних осіб, що сплачуються із доходів платника податку у вигляді заробітної плати на 1 листопада 2014 року надійшло на 5 982.5 тис.грн. менше в порівнянні з минулим роком в результаті зменшення надходжень по найбільшим підприємствам-платникам: АТНК ім.О.К.Антонова – на 1613.1 тис.грн., ДП «Фуршет Центр» – 3766.4 тис.грн., ДП «Фуршет Регіон» – на 2556.0 тис.грн., НАДПСУ – 698.3 тис.грн.. Податок, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування  порівняно з минулим роком надійшло на 850.5 тис.грн. менше.

Житлово-комунальне господарство

Житловий фонд міста (за виключенням будинків приватного сектору ) включає 297 будинків в т.ч комунальної власності – 244 в яких налічується 140 ліфтів 71 з яких експлуатується понад 25 років.                         

В житлово-комунальній сфері міста сьогодні працює 7 підприємств комунальної форми власності, які надають послуги з водовідведення, водо- теплопостачання, з експлуатації та ремонту житла, благоустрою міста, освітленню.                                                           

На розвиток водопровідно-каналізаційного господарства витрачено 3708.9 тис.грн. ( з них 1568.9 тис.грн. – кошти КП “Ірпіньводоканал” і близько 2140 тис.грн.кошти інвесторів ). Силами комунального підприємства “Теплоенергопостач” замінено 1000 м зношених теплових мереж , встановлено котел, мережні насоси на котельнях і ін. Всього ремонтних робіт проведено на суму 855 тис.грн.                                                            

Протягом звітного періоду впроваджено 10 енергозберігаючих заходів та технологій ( вартість розробок і впровадження складає 2027 тис.грн. ) що дало змогу зекономити 157.4 тис.грн.                  

Розуміючи складну ситуацію з постачання газу  Рішенням виконавчого комітету Ірпінської міської ради надано дозвіл ТОВ “Київоблтепло” на проектування та встановлення  5-ти блочно-модульних котелень на твердому паливі:  ДНЗ №1, ДНЗ №6, ЗОШ №3, Ірпінська міська дитяча лікарня і міська лікарня в м.Буча.

Позитивним є динаміка утворення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Всього в Приірпінні функціонує 38 ОСББ, 15 ЖБК та 3 приватні жеки.                                                                                       

У комунальній власності міста знаходиться 700 тис.м2 доріг протяжністю 116.9 км ( вт.ч.з твердим покриттям – 104.6 км.) В  перелік доріг які підлягають ремонту було внесено зміни і поточний  ремонт доріг проведено на 19 вулицях площею 1600 м2 на суму 376 тис.грн. (кошти міського бюджету ) По всіх центральних вулицях міста проведено розмітку пішоходних переходів. Проведено капітальний ремонт дороги по вул.ІІІ-го Інтернаціоналу від вул.Озерна до КП “Ірпіньводоканал” – 800 тис.грн.( кошти обласного бюджету ). Одночасно з ремонтом доріг і прокладанням тротуарів насаджувалися дерева і розбивали клумби – одне слово робили все щоб, перетворити Ірпінь у найкраще місто в Україні.                                                                                                                     

Охорона здоров’я                                                                                                                                                       

Сьогодні громаді Приірпіння медичну допомогу надають 8 закладів охорони здоров’я.  За 9 місяців цього року всього працювало 1181 працівників охорони здоров’я при штанній чисельності 1401. Більше 30 посад лікарів є вакантними. Коофіцієнт сумісництва у лікарів 1.07. Ліжковий фонд лікувально-профілактичних закладів регіону становить 435 ліжок. Стаціонарну допомогу надають: Ірпінська центральна міська лікарня – 310 ліжок; Ірпінська міська дитяча лікарня – 40 ліжок; Ірпінський пологовий будинок – 85 ліжок. Функціонує денний стаціонар – загальна кількіть ліжок по регіону 70 і проліковано 1066 хворих. Рівень госпіталізації на 3.11 % менше у порівнянні з 9 місяцями минулого року.                                                       

Стаціонарно проліковано 10468 осіб, прооперовано 2365 хворих з них 55 дітей.Амбулаторно-поліклінічними закладами за 9 місяців 2014 року зареєстровано 401467 відвідувань в поліклініці та 23688 відвідувань лікарями хворих вдома. Кількість відвідувань до спеціалістів збільшилась на 4.4 %. Працівниками відділення невідкладної допомоги при Центрі первинної медико-санітарної допомоги здійснено 3694 виїзди до населення.               

Додатково для надання невідкладної допомоги передано легковий автомобіль, який обслуговував попереднє керівництво міста.  Профілактичними оглядами охоплено більше 70 % населення м.Ірпінь та селищ.                                                                                 

Освіта                                                                                                                                                                     

У системі освіти функціонують 12 дошкільних навчальних закладів в яких виховується і навчається 2680 дітей ( у Ірпені – 1627).Кількість дітей які відвідують ДНЗ порівняно з початком року збільшилась на  99 ( по Ірпеню – на 66).

Безымянный

Черга на влаштування дітей до ДНЗ складає 891 дитину.Цей показник є одним з найбільших в Київській області.                               

350 тисяч гривень бюджетною комісією було заплановано і винесено на сесію на оплату виготовленого  Проекту дитячого садочку на 110 місць по вул.Паламарчука і зарезервовано 11 млн.грн. для його будівництва. Але нове керівництво міста зробило на цьому місці сквер.

парк                                                          

У 15-ти загальноосвітніх навчальних закладах освіту здобувають 7779 учнів у 283-х класах. Контингент учнів загальноосвітніх закладів у порівнянні з минулим роком збільшився на 10 класів та на 832 учні. На базі шкіл відкрито 28 груп продовженого дня, які фінансуються з міського бюджету ( 840 учнів ) та 5 груп на платній основі ( 96 учнів ) на базі НВО «Освіта». Із 370 випускників 2014 року 26 були нагороджені медалями, зокрема, золотою – 21 випускник, срібною -5 випускників.                                         

Напередодні нового навчального року кожна школа отримала за бюджетні кошти – меблі в новий клас.

У регіоні працює 2 дитячо-юнацькі спортивні школи (Ірпінська і Коцюбинська ) в яких займається більше 800 учнів. В Ірпінській ДЮСШ  працює 7 відділень (бокс, черлідинг, спортивне орієнтування, футбол, волейбол, тхеквандо, регбі) де навчаються  616 учнів-спортсменів, з яких 17 входять до складу збірних команд України.                      

Безымянный                                                                                                

Культура                                                                                                                                         

До мережі закладів культури м.Ірпінь входять 2 будинки культури та клуб мікрорайону Романівка і за звітній період було проведено 211 масових заходів. В дитячій музичній школі протягом 9 місяців навчалось 440 дітей. Ірпінська  центральна міська бібліотека для дорослих надала послуги 6125 відвідувачам видавши 106467 книг. В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї зафіксовано 5007 відвідувань. Приємно зазначити, що в такий важкий період були винайдені кошти для закупки нових стелажів і столів для експонатів музею.                                                                                                     

Промисловість

Виробництво промислової продукції здійснюють 30 підприємств з різною формою власності. Переважає недержавний сектор, частка якого у загальному обсязі промислового виробництва становить близько 97%. Обсяг реалізації промислової продукції підприємств основного кола за 9 місяців складає 1 328 496.4 тис.грн., що відповідно складає 3.9% від загального обсягу реалізованої продукції по Київській області.                                        

Почтона ситуація в Ірпені

Станом на 1.10.2014 року за статистичними даними у місті Ірпені, селищах Ворзель, Гостомель та Коцюбинське проживає 80882 особи, постійного населення 79789 осіб. Статус безробітного мають 125 осіб, які отримують допомогу по безробіттю. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника підприємства м.Ірпінь за січень-вересень 2014 року становила 3153 грн. Заборгованість із виплати заробітної плати відсутня.                       

На обліку в пенсійному управлінні перебуває 21270 пенсіонерів. Середньомісячний розмір пенсії складає 1715.48 грн., який порівняно з 2013 роком збільшився на 98.46 грн.                                                

Впродовж 9 місяців 2014 року в місті народилося 806 дітей, а за аналогічний період 2013 року – 678 дітей.                                                   

В Ірпінському регіоні на обліку перебуває 520 багатодітних родин в яких виховується 1718 дітей. За результатами підведення підсумків послугами з оздоровлення та відпочинку забеспечено 74% дітей шкільного віку. Службою у справах дітей 105 дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, влаштовано в сімейні форми виховання, а 14 дітей в державні дитячі установи.                                

За 9 місяців 2014 року призначено житлових субсидій 361 сімї на житлово-комунальні послуги на суму 758 тис.грн., що на 158 тис.грн.більше ніж у відповідному періоді 2013 року. З міського бюджету надано одноразову матеріальну допомогу на суму 89.6 тис.грн. 162 особам.                                                      

Заради ось цих людей, а не жменьки злодіїв і хабарників, я і трудився увесь цей рік, зрештою, як і всі попередні.

Дякую громаді за допомогу, яку я відчував у своїй роботі від кожного з Вас. Усе, що вдалося зробити, це наша спільна заслуга. Лише згуртовано, лише разом, ми виконаємо всі плани, подолаємо всі тимчасові негаразди, досягнемо всіх мрій.                                                        

Ми обов’язково переможемо. А здолавши зовнішнього, здолаємо внутрішнього ворога – корупцію, казнокрадство та хабарництво.         

Ми сумуємо за непоправимими втратами людських життів, здоров’я, які понесли жителі нашого міста в цій війні.                                        

Ми пишаємося боротьбою тих, хто на Сході відстоює нашу незалежність, бо вони гідні Слави борців за Україну минулих епох.                                              

Ми віримо, що Україна відродиться і постане у всій своїй величі і красі серед найпотужніших держав світу.                              

Дякую за підтримку понад 5-м тисячам виборців, які підтримали мене на виборах. Це висока оцінка нашої ефективної діяльності при тому, що на відміну від забудовників у нас не було масштабної агіткампанії на бігбордах і в ЗМІ.

Зі свого боку, відкрито дивлячись вам в очі, заявляю, що вперше за всі роки незалежності в Ірпені за ці 8 місяців були створені всі умови, коли жодна копійка ваших грошей не була вкрадена чи використана не за призначенням. І вірю, що не за горами часи, коли такий стан речей стане не винятком, а правилом. 

(Попри звернення до комунальної газети “Ірпінський вісник” впродовж місяця звіт так і не надрукували).

Боротьба триває. Слава Україні!

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

3 коментарі

  1. Громада м.Ірпінь 22 Січня 2015 at 21:53

    Насчет 2 комнаты то Богдан Емельянович немного загнул. Да, ребята старались. Это все видели. Но НИКАКОЙ заслуги власти и Богдана Емельяновича в этом НЕТ. Наоборот власть ничем не помогала ребятам. Даже тот же Денисенко и тот что то старался сделать, по крайней мере делал вид. Единственная заслуга Богдана- это то, что он недопустил дерибана, небыло массовой застройки города. Но и это произошло потому, что застройщики и депутаты просто занервничали и решили взять тайм аут. Теперь с приходом Карплюка дерибанщики засуетились. Это Богдан утверждает правильно. Минус Богдана это то, что он не сумел собрать вокруг себя общественность. Общественность ему не поверила. И уже наверное не поверит никогда. Богдану предлагалась помощь в расследовании коррупционных скандалов. Но он упорно молчал. Хотя знает много интересного и за Денисенко, и за Маркушина, за Страховского, ну и естественно за СУПЕР-МЕГА ДЕРИБАНЩИКА ярослава месяца. Который теперь пытается подлизать .опу Карплюку и Денисенку перед весенним дерибаном земли. )) Богдан если Вы с Громадой то мы ждем от Вас новой информации о том что происходит в Ирпене. Расскажите о том что планирует Карплюк с Копачем и Денисенком?. Где будут рубить наш ЛЕС? И как нам его защитить.

  2. Lex 23 Січня 2015 at 00:22

    Звіт солідний,діяльність прозора і позитивна. Оточення в раді гниле і корупційне. Дякуємо за роботу і бажаємо стійкості і принциповості у майбутньому.

  3. Розсудливий 24 Січня 2015 at 16:19

    Шановний Богдан !Ви, що називаєте – це звітом, то повірте, це не звіт, а робота Міського голови, яку ви виконували на протязі 9 місяців. У тому, що називаєте звітви повинні сказати про те, як ви осьобисто працювали з громадою і на жителів округу № 9. Скільки Ви змогли вибити коштів для ремонту доріг, прибудинкових територій(парканів, пофарбовано дитячих площадок), відремонтовано, за вашої ініціативи підїздів, поставлено дитячих площадок, уведено в дію автозупинок, лавок для людей похилого віку, чому 4 роки не зуміли разом з Гульчаком відвести стічну воду з вул Пушкінської. Де робота по соціальному спрямуваню простих мешканців (інвалідах, воїнів інтернаціоналістах, учасниках бойових дій у ВВВ, чорнобельців, присталілих) і т.д.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539