Влада Бучі віддасть під багатоповерхівки 300 га?

0

У  вівторок на 16 годину в приміщенні Бучанської ради запланована позачергова сесія. За словами активістів, тут збираються подерибанити 300 га землі.

Депутатка та журналістка Світлана Остапа повідомила “Громаду Приірпіння”, що про позачергову сесію їй повідомили, але так і не сказали, який порядок денний:

“Мені зателефонувала секретарка міського голови й сказала, що 12 травня відбудеться позачергова сесія. Який порядок денний вона не знала. Для з’ясування цього питання я зателефонувала секретарю ради Василю Олексюку. Він повідомив, що в порядку денному буде питання об’єднання територіальних громад. І вже з ФБ я дізналася, що на сесії розглядатимуться питання розробки детальних планів для забудови близько 300 га землі. Взагалі, це звична практика для Бучанської ради, з якою ми боремося не один рік, коли порядок денний позачергової сесії депутати отримують вже під час сесійного засідання, не маючи змоги як слід ознайомитися з проектами рішень”.

Активісти очікують, що на позачергову сесію будуть винесені ті питання, які не були прийняті минулого засідання, що відбулося 30 квітня. Тоді депутати не підтримали розробку детальних планів території для багатоповерхової забудови на більш як 300 га.

Головував на сесії 30 квітня екс-регіонал та секретар ради Василь Олексюк, який погрожує представникам громади фізичною розправою.

До уваги депутатів було запропоновано 3 проекти рішень на розробку детальних планів забудови.

Першим озвучили рішення про проведення конкурсу на право оренди та забудови земельної ділянки, орієнтовною площею 60 га. Ця земельна ділянка розташована в межах вулиць Кірова, Вокзальна та Тарасівська, за школою номер №3.

mapa

Згідно запропонованому генплану, в цьому мікрорайоні має бути збудовано ще одну школу – це номер 21 на карті та два садочки – № 24 та поліклініку.

“Не важко уявити собі уявити щільність та густонаселеність багатоповерхової забудови цього мікрорайону, якщо для цієї кількості населення потрібна ще одна школа, хоча та, що є поряд не перенавантажена”, – говорить місцева журналістка Олена Жежера.

pole

На сесії Олексюк наголошував на тому, що землі тут видаватимуть атовцям.

“Олексюк одразу попередив депутатів, що там будуть виділені ділянки для воїнів АТО і попросив депутатів проголосувати. Але ж в рішенні не було жодного слова про садибну забудову. Не було й розмежування – на скількох га буде садибна, а на скількох багатоповерхова забудова і де гарантії, що там буде побудовано соціальну інфраструктуру”, – розповідає як було на сесії бучанка Ірина Влащук.

60 ga

Депутат та екс-“регіонал” Євген Олексієнко зауважив, що там немає 60 га, адже по центру поля у тому місці прокладена високовольтна лінія електропередач:

“Навколо високовольтної лінії електропередач має бути санітарна зона – не меньше 200 метрів. Коли порахувати, то це не один гектар. За умови, якщо не видаватимуться ділянки “атовцям” під ЛЕП”.

linija

Вмовляти депутатів підтримати рішення заходився депутат від БЮТ Олег Квашук, відомий тим, що займався оформленням земельних ділянок у Бучі на підставних.

“Квашук сказав, що тепер громаді не буде в чому дорікнути раді, бо вони виставляють цю ділянку прозоро на конкурс”, – розповідає Влащук.

За проголосувало 18 депутатів, проти голосував Дмитро Корж, утрималися Євген Олексієнко та двоє депутатів групи Олесандра Таможнього.

Після голосування секретар та екс-регіонал Олексюк був розлючений, він навіть вирішив пригрозити депутатам.

“Прошу секретаріат внести по прізвищах тих депутатів, які утрималися і тих, хто голосували проти. Щоб потім можна було і на земельних комісіях, і громадянам під час прийому і міському голові і мені, службам пояснювати чому не рухається питання (після прийнятого генплану – прим. ред.) виділення земельних ділянок. Це відповідь вам – пані Ірино – стосовно школ, садіків і так далі”, – сказав Олексюк.

Так само не пройшло рішення про розробку детального плану забудови 55 га в межах вулиць Лесі Українки, Вишневої, Дорошенка, Степана Бандери та Нового Шосе, територія за “Модулем”.

55 ga

Не вистачило голосів і рішенню про розробку детального плану на забудову 191,5 га. Це земля за новобудовами кумів Анатолія Федорука та Володимира Карплюка “Варшавський двір”, до слова, збудованих без обіцяної соціальної інфраструктури, в напрямку Ворзеля.

191

На засіданні громадської ради Анатолій Федорук повідомив, що у вівторок, 12 травня буде проведена позачергова сесія, на яку будуть винесені питання, не проголосовані 30 квітня.

“Федорук прийшов на збори ініціативної групи громадської ради й почав розповідати нам, як треба жити і як співпрацювати з БМР. Він наголосив, що питання, які не пройшли на сесії 30 квітня, мають бути проголосовані, тому він призначив позачергову сесію. Розповідав, що буцімто усе робиться виключно задля “атовців”, що для них нібито викуплять 2 паї за “Модулем”. Чого ми мусимо викуповати у невідомо в кого землю? Ще й невідомо за яку ціну! Чи не отримає влада Бучі за цей викуп гарний відкат?” – риторично запитує бучанка Наталія Кухельна.

“Але людей вже не надуриш, ми бачили генплан, проти якого боролися до останнього, майже вся озвучена територія там віддана під багатоповерхову забудову. Таким чином населення Бучі неконтрольовано збільшиться, а про комунікації, воду та соціальну інфраструктуру ніхто не думає. Для них головне нажива – сьогодні й зараз”, – розповідає бучанка Наталія Кухельна.

“Присутні землю за школою №3 запропонували роздати бучанцям, по 5 соток, але Федорук з цього лише посміявся”, – додає Кухельна.

rada

 

Помічник нардепа Віктор Бархоленко не здивований такими рішеннями бучанської влади, яка організувала не один масштабний дерибан в Бучі.

“За рахунок цієї забудови в Бучі збільшиться штучно кількість населення щонайменше втричі. Інфраструктура й інженерні комукаційні мережі не готові до цих навантажень. Маємо вже не один приклад у Бучі, коли забудовники лише набивали собі кишені, і не думали розвивати інфраструктуру міста. І найголовніше – поліпшення житлових умлов місцевого населення шляхом отримання земельних ділянок залишається назавжди невирішеним”, – переконаний Бархоленко.

“Десятками років місцеві жителі ходять на прийоми до Федорука, але він усім каже, що землі в Бучі немає, знаходить різні причини аби відмовити. В той же час бучанські землі сотнями га оформлялися на підставних осіб з різних регіонів нашої України, тільки не бучанцям. Якщо бучанцям надати по 5 соток, то можна було б забезпечити землею усіх містян, які звернулися із заявами про потребу покращення житлових умов до нашого мера. Але Федоруку це не цікаво, його цікавлять великі будівельні проекти багатоквартирного будівельного бізнесу. Тому й не дивно, що зараз Федорук кинув усі сили на виконання закону про обєднання територіальних громад – йому потрібні великі площі землі навколо Києва, яка весь час буде в ціні. Бучанці, які потребують покращення житлових умов і чекають цього десятки років, мають прийти на сесію і спитати Федорука, коли він помітить їхні потреби”, – додає помічник нардепа.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539