Фінансові викрутаси Ірпінської влади

0

17 мільйонів гривень вдалося “врятувати” від непрозорого освоєння міським керівництвом Ірпеня депутату-свободівцю Богдану Мельничуку. Ця оказія має свою цікаву минувшину.

Свого часу, передбачаючи чергову фінансову оборудку ірпінських драпіжників, “свободівець” на черговій сесії пропонував зняти з розгляду  питання “Про прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Ірпеня робіт з капітального ремонту приміщень під дитячу поліклініку по вул.Садовій 29 в м.Ірпені, як пайовий внесок в розвиток соціальної інфраструктури м.Ірпеня”.

Тобто ремонт поліклініки мали б зарахувати забудовникам як пайову участь. Окрім цього на тій сесії мали б розглянути ще 5 “шкурних” питань, але питання ремонту поліклініки стало скандальним.

Без імені

У проекті рішення навіть не було  зазначено суму коштів на капітальний ремонт.  Ніхто з колишніх регіоналів-депутатів та”тушок” так і не пристав на цю  пропозицію.

У подальшому виникло аж 4 варіанти кошторису, про що писала “Громада Пріирпіння”.

Найбільшу суму озвучив міський голова Володимир Карплюк, відкриваючи дитячу поліклініку. Це на брифінгу для представників ЗМІ.

За його словами, капітальний ремонт приміщень дитячої поліклініки обійшовся в 11 млн.грн. Хоча у рішенні № 4736-67-VI від 25 лютого 2015 року зазначено суму у рази меншу:

“Прийняти до комунальної власності територіальної громади м.Ірпеня фактичні витрати з капітального ремонту під дитячу поліклініку по вул.Садова 29 в м.Ірпінь на суму 2 673 951,53 грн.”.

Власне, депутатам-заробітчанам, які майже всі доживають останні дні перебування в раді, вирішивши, всі свої, “шкурні” питання, байдуже за що голосувати –  за 10 млн. чи за порожнє місце в проекті рішень.

Характерний випадок з витратами на ремонт дитячої поліклініки, коли в проекті рішення не була вказана сума витрат, але депутати слухняно проголосували  за цю “фількіну грамоту”. Знаючі люди стверджують, що сума “розпиляних” коштів мала сягати майже 13 млн.грн., і навіть була спроба підробити експертний звіт.

Адже ж там на ремонт дитячої поліклініки зазначено сміхотворну суму 2.9 млн.грн.

Подібні метаморфози відбувалися і з кошторисами на реконструкцію парку ім. В.Правика та кількох скверів. Наприклад, в проекті рішення про прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Ірпінь фактичні витрати з будівництва Ірпінського міського парку ім.В.Правика по вул. Садова 36 Б (між вулицями З.Алієвої та Соборною (колишня вул.ІІІ Інтернаціоналу)  сума витрат сягала 4 927 492,00 грн.

У остаточному рішенні вона була зменшена і склала менше мільйону (980 929,80 грн).

Підміна рішень після пленарного засідання, в стінах Ірпінської міської ради має давні і стійкі традиції. Ми неодноразово писали про регіоналів екс-голову Володимира Скаржинського і його його вірну соратницю Ольгу Олійнич , які змінювали рішення ради, вносили в протокол питання які навіть не розглядалися в сесійній залі. За що Олійнич було з ганьбою звільнено, а Скаржинський пізніше пішов за власним бажанням, під оплески обуреної громади.

“Славні” традиції продовжив і депутат Ірпінської міської ради Юрій Денисенко, який довгий час намагався продертися на посаду секретаря ради, але вдалося це йому тільки за мерського управління Володимира Карплюка.

Для цього Денисенко навіть виготовив печатки виконавчого комітету і Ірпінської міської ради, щоб вирішувати “потрібні” питання. А зараз, за чутками, не без підтримки одного дуже високопоставленого політика, та “ірпінського клубу” забудовників  – розгулявся на всю губу.

Та цього разу не пройшло. Злякалися. А все завдяки єдиному збурювачу спокою в стінах ради свободівцю Богдану Мельничуку, який  виніс на загал інформацію про чергову фінансову аферу містечкової влади.

Саме Мельничукові вдалося поламати роками відлагоджену схему фінансових махінацій. По будівництву парку і трьох скверів сума, яку не вдалося покласти до кишені владним торбохватам сягає, 7 мільйонів гривень.

Таким чином разом з дитячою поліклінікою врятовано від “розпилу” більше 17 млн. гривень, міського бюджету…

От і не вірте тепер, що один в полі не воїн!

dombrovskyi2

Автор: Ігор Домбровський, учасник російсько-української війни за незалежність України, голова ІРГО “Самозахист”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539