Як секретар Ірпінської ради Денисенко суміщає роботу в раді та адвокатську діяльність?

0

У листопаді 2014 року новообраний голова Ірпеня Володимир Карплюк вніс подання на розгляд депутатів про призначення секретарем  Ірпінської міської ради Юрія Денисенка.

Останній дуже хотів, але довго не міг всістися у це омріяне крісло. Для цього, ймовірно, не погребував і підробкою документів та печаток, коли самопроголосився секретарем.

Стали відомими нові факти протиправних діянь цього “достойника”.  Виявляється у Денисенка є своє адвокатське бюро. Інформація про це є у вільному доступі на сайті Міністерства юстицій.

Якщо у пошуку обрати “юридична особа” та ввести код 38903051, то кожен може побачити ось таку цікаву інофрмацію.

Без імені

Міський голова та секретар ради є державними службовцями і вступають на посаду після проходження спеціальної перевірки на відповідність вимогам ЗУ “Про державну службу” для зайняття своїх посад та відсутність обмежень для виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Одним із обмежень є заборона бути керівником чи входити до складу правління підприємства яке має на меті отримання прибутку. Така заборона передбачається законом “Про запобігання корупції”.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України “Про запобігання корупції” від 14.10.2014 № 1700-VII особам, зазначеним у пункті 1 частини першої статті 3 цього Закону, забороняється:

1) займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України;

2) входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді (спостережній раді), ревізійній комісії господарської організації), якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 3  Закону України “Про запобігання корупції” від 14.10.2014 № 1700-VII суб’єктами, на яких поширюються дія цього Закону, є:

1) особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:

в) державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування.

Таким чином, якщо секретар Ірпінської міської ради Юрій Денисенко входить до правління та (або) є керівником підприємства, установи, організації, яка має на меті отримання прибутку, то він не має права займати посаду секретаря Ірпінської міської ради.

Порушника антикорупційного законодавства повинні притягнути до відповідальності. Одевидно, що прокурор Ірпеня або міліція повинні скласти відповідний протокол та передати його до суду.

Нагадаємо, що Денисенко допомагав іншому депутатові Ірпінської ради Ярославові Місяцю, якого свого часу оголосили у розшук, з оформленням земельних ділянок через підставних. Про це “Громаді Приіпіння” розповів депутат Гостомельсмької ради і надав відповідне відео, яке засвідчує, що Денисенко разом із Місяцем були у Харкові, там де проживають підставні особи, яким виділили ділянки.

Залишаються відкритими питання: чи буде мер Ірпеня Володимир Карплюк і надалі тримати секретарем Юрія Денисенка, який порушує антикорупційне законодавство, чи все ж таки внесе подання депутатам Ірпінської міської ради про звільнення Денисенка з посади секретаря та призначення іншого секретаря Ірпінської міської ради.

Цікаво також побачити реакцію прокуратури міста Ірпеня та Ірпінського МВ, адже звернення до цих органів, щодо корупційних дій Денисенка було ще влітку 2014 року, але тоді вони вирішили не реагувати належним чином  і залишили безкарним порушника антикорупційного законодавства. А безкарність, як відомо, провокує нові правопорушення.

До речі, щоб двічі не ходити, може б прокуратура поцікавилася, як цей держслужбовець всього за рік біля корита “нашкріб” коштів на недешевий Лексус? Адже ж, вступаючи на посаду секретаря, вказав у декларації, що заробив за рік менш, ніж 4 тисячі гривень.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539