Засідання Вишспецсуду перенесли: суддя захворів

0

Вишспецсуд заятгують: бучанці згуртовано їздять на кожне засідання

Підтримати в суді позов прокуратури  у справі “Бучанського межигір’я” родини екс0нардепа-комуніста Калєтніка, приїхали представники громади Бучі та Приірпіння. Близько ста чоловік чекали справедливого рішення судей в інтересах держави.Встроенное изображение 1

Судове засідання, яке мало б відбутися 24 червня, вкотре не відбулося.

Громаду запросили до зали засідань і повідомили, що засідання переноситься на невизначений термін. Цього разу причиною переносу стала нібито хвороба  судді Віталія Гончара, про яку в суді раптово стало відомо за півгодини до почату засідання. Представники Бучанської ради та Василя Киграна (діда екс-нардепаКалєтніка) щойно почули інформацію про те, що суд переноситься, задоволено покинули приміщення.

Представники громади вимагали призначення точної дати наступного засідання та присутності голови суду. Всі хотіли дізнатися про стан здоров’я судді Гончара. Цікавила також відповідь на питання, чому інші здорові судді не були призначені натомість.

“Я взагалі не хочу розглядати цю справу…На наступному засіданні буде те ж саме,” – заявив один із суддів.

Це ще більше обурило людей.

“А ви взагалі знаєте, що таке закон? Ви повинні розглядати цю справу в інтересах держави. Ви в мантії, а значить на роботі,”- роз’яснює судді  переселенець зі сходу Анатолій, який з родиною мешкає тепер у Бучі.

На вимогу громади до зали засідань прийшов голова суду Борис Гулько.

голова суду

Бучанці заявили, що відбувається тиск на суд і вони бояться прийняти справедливе рішення

“Я побачив страх в очах судді, який сказав, що не хоче взагалі розглядати цю справу. Переконаний, на суд тиснуть!”, – заявляє голові суду Анатолій.

Голова суду Гулько відповів, що перегляне запис засідання й лише тоді зможе відповісти на це питання.

Також він повідомив, що наступне засідання буде орієнтовно 15 липня, оскільки суддя Гончар зараз перебуває нібито в лікарні. Люди допитувалися де саме.

“Це його особиста справа, я не знаю в якій він лікарні і що в нього”, – зазначає голова суду.

У залі було з десяток правоохоронців, які стояли навколо судей живим щитом. Люди поцікавилися, для чого така охорона у суддів, невже суд боїться людей.

Гулько зазначив, що сьогодні розглядаються кілька гучних справ і що міліція не була викликана умисно для цієї справи.

Але чомусь після того як бучанці почали розходитися, правоохохоронці також вийшли на вулицю.

1

Громада переконана, що суд діє в інтересах корупції.

“Тут видно навіть неозброєним оком, що до Вищого спецсуду, зокрема, до головуючого судді Гончара зайшов чемодан з грошима від Калєтніка та Федорука. Разом із готовим рішенням на користь корупції і дерибану. І вони готові були прийняти дане рішення ще 3-го червня але присутність великої кількості представників громади Бучі та Приірпіння перебила їхні плани”, – переконаний громадський діяч Віктор Бархоленко.

“Видно, що суддя Гончар не знає, що йому робити – виходить і гроші взяв, і не може прийняти злочинне рішення, так як громада контролює його дії своєю присутністю. Тому він зараз як маленька дитина, що зробила шкоду, або безпідставно переносить засідання, як це було минулого разу, або, як сьогодні, ховається на лікарняний. Прикро те, що до сьогоднішнього дня рішення в судах контролюються “халуями” Януковича такими як Калєтнік, Федорук та їм подібними і це на фоні подій на сході, коли люди гинуть за Україну”, – додає Бархоленко.

Представники громади вирішили збирати підписи під скаргою на Вищий спецсуд до Вищої ради юстиції, а також під дорученням народному депутату Ярославу Москаленку, щоб озвучив питання громади на засіданні антикорупційного комітету.

1

На наступне засідання присутні пообіцяли привезти ще більше людей. Нагадаємо журналіст програми “Схеми” віддав свою премію за найкраще антикорупційне розслідування у лісовому секторі активістам Бучі, які спрямувлаи ці кошти на транспортування охочих у Київ до Вишспецсуду.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539