Мільйонери Приірпіння: як у регіоні декларували доходи

0

groshiПодатківці регіону повідомили редакцію, що згідно з деклараціями за 2013 рік у Приірпінні зареєстровано 15 людей, які отримали і задекларували понад мільйон гривень прибутку за рік.

Торік таких було понад 2 десятки.

За кількістю багатіїв Ірпінь у регіоні посідає незмінну першість, але й тут у 2013 році стало на трьох менше.

grafika

В Ірпені цього року 10 людей задекларували понад мільйон гривень.

З-поміж них немає в.о. міського голови та секретаря ради Богдана Мельничука.

Його дохід, згідно з декларацією, оприлюденною на неофіційному сайті міста, —найменший з-поміж усіх очільників населених пунктів Приірпіння, бо, окрім пенсії, стверджує Мельничук, він не має іншого власного доходу.

Разом із дружиною за рік вони отримали менш як 130 тисяч гривень.

Родина має у власності два паї на Тернопільщині загальною площею 2,4 га, які, зі слів Мельничука, йому дісталися у спадщину від батька й матері, котрі мешкали в тому регіоні.

У власності в.о. міського голови Ірпеня також є дачна ділянка, дещо більша 5 соток, та  житловий будинок площею менше 50 квадратних метрів. Разом із дружиною вони володіють 2/6 частками у квартирі площею 80 метрів квадратних. Мельничуки мають дві автівки Mersedes: BenzVito-110, 2003 року випуску та Ford Transit 2006 року випуску.

У Бучі й Гостомелі у 2013 році стало на одного мільйонера менше. У кожному з цих двох населених пунктів залишилось лише по двоє тих, кому вдалося заробити за рік понад мільйон.

З-поміж тих, хто заробив мільйон у Бучі, є й чинний міський голова.

Про це свідчить його декларація, опублікована на офіційному сайті Бучанської міської ради.

Його родина отримала сукупний дохід понад 2 мільйони, і це лише у 2013 році. Нагадаємо, дружина Федорука разом із дружиною його кума Карплюка мають спільний будівельний бізнес.

буча1

 

У власності Федоруків перебувають кілька квартир загальною площею 1 341 метр квадратний.

У декларації, зокрема, йдеться про те, що Федорук володіє іншим нерухомим майном, загальна площа якого складає ще майже 2 тисячі квадратних метрів.

Торік, як виявилось, Федорук придбав собі новий Mercedes-Bens GL-500.

mers

Ринкова вартість такої машини складає понад 100 тисяч євро, або, за курсом Нацбанку, — понад півтора мільйона гривень, що фактично є майже річним доходом сім’ї Федорука.

До слова, з-поміж голів місцевого самоврядування на офіційному сайті декларацію оприлюднив, окрім Федорука, і селищний голова Ворзеля — Олександр Венгрик.

Дохід його сім’ї за минулий рік складає дещо більше 150 тисяч гривень.

Але якщо гроші заробляти селищному голові Венерику дається не так справно, як Федорукові, то з нерухомістю справи досить-таки динамічні.

У нього у Ворзелі задекларовано 3 ділянки і будинок на понад 300 квадратних метрів. Ще є одна ділянка в Біличанському лісі.

Нагадаємо, донька Венгрика у 2008 році отримала під час дерибану Коцюбинською селищною радою ділянку на вулиці Травневій. Декларація Венерика стала тому офіційним підтвердженням.

vengryk

Окрім цієї нерухомості є ще й квартира у столиці на Академмістечку.

У декларації значаться три транспортних засоби: ЗАЗ, Mitsubishi 2004 року та Shcoda Octavia 2012 року.

На відміну від Федорука, який на сайті виставив лише витяг із декларації, Венгрик навіть не намагався затерти адреси ділянок, квартир та будь-яку іншу деталізовану інформацію.

У Ворзелі вперше за кілька останніх років з’явився мільйонер, але його особу податківці не мають права оприлюднювати.

Спроби журналістів знайти декларацію селищного голови Коцюбинського на сайті, який він вважає офіційним попри те, що ним володіє невідома особа, зазнала невдачі.

Але інформацію таки розшукали в “Ірпінському віснику”.

sadovskkyi

Отже, сім’я Садовського за рік отримала дещо більше 150 тисяч гривень. У порівнянні з головою сусіднього Ворзеля дохід Садовського менший на кілька тисяч.

У Садовських у користуванні перебувають дві земельні ділянки загальною площею понад 20 соток. Будинок понад 200 метрів квадратних, дві квартири площею понад 150 та понад 50 квадратних метрів.

Із транспортних засобів сім’я Коцюбинського селищного голови, згідно з тим, що написано в декларації, послуговується Hundai XG-350 2004 року та  Nissan Murano 2005 року. Хоча сам Садовський  по селищу їздить на SUBARU.

У родини селищного голови Коцюбинського є незвичний транспортний засіб — моторний човен “Полкан”.

polkan

До того ж, у Садовського є й причеп. Все це, попри скромну зарплату, придбав 2011 року за майже 50 тисяч гривень.

Це не єдина дорога річ, яку, попри незначні задекларовані статки, може собі дозволити Садовський. Торік він зустрів скромно вдягнутого представника Адміністрації президента Юрія Павленка із дорогим годинником та в шубі.

Такий годинник Zenith на сайті цієї фірми коштує понад 50 тисяч гривень.

Саме за каденції Садовського Коцюбинська селищна рада стала складовою земельної афери — дерибану Біличанського лісу.

У Коцюбинському, як виявилось, цього року кудись геть щезли ті, хто заробляв понад мільйон. Торік таких тут було двоє, а позаминулого року — троє.

Щодо Гостомеля, то з-поміж мільйонерів торік однозначно був депутат Ірпінської ради екс-регіонал Юрій Прилипко.

prylypko

Принаймні, про це свідчить його декларація за 2012 рік, яку знайшли у загубленому пакеті з документами.

Мільйонні статки вдалося отримати депутату зокрема і завдяки земельним дерибанам, про що свідчать документи, які редакція “Сайту громади Приірпіння” публікувала раніше.

Нещодавно у Прилипка виникли значні фінансові труднощі, й частину майна він був змушений розпродати. 

Наразі невідомо, чи задекларував він державі доходи у понад мільйон гривень за 2013 рік.

Щодо селищного голови Гостомеля Анатолія Кириченка, то його сім’я отримала за рік понад 170 тисяч гривень.

kyrychenko

Це разом зі страховими виплатами та матеріальною допомогою.

Як виявилось, Кириченко продав рухоме чи нерухоме майно й отримав від продажу майже 30 тисяч доларів.

Попри продаж майна, в селищного голови Гостомеля ще залишились три земельні ділянки загальною площею майже 40 соток та пай 2,41 га.

Також у власності Кириченка є будинок площею понад 120 метрів квадратних.

Попри маленьку зарплату і незначний дохід, Кириченко дозволив собі придбати новенький HUNDAI 2010 року за 240 тисяч гривень.

car

Сім’я Кириченків на додачу володіє й новішим транспортним засобом 2012 року випуску — “Great Wall”.

Вартість такої автівки становить понад 100 тисяч гривень.

З огляду на те, що кількість мільйонерів за рік зменшилась майже удвічі, економічні експерти припускають, що ті, хто декларував мільйони, або пішли в тіньові схеми, або їхній бізнес пережив кризу впродовж останнього року.

Загалом, якщо торік у Київській області податківці нарахували 161 мільйонера, то цьогоріч їх на Київщині аж 244. Тобто тенденція у Приірпінні — регіоні, де швидко збагачуються за рахунок земельних афер — зараз загалом йде у розріз із тенденцією області.

Щодо столиці, то тут щороку кількість тих, хто за рік заробляє понад мільйон, стрімко росте. Зараз їх у Києві понад 1700.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539