Суд по 12 гектарах с/г земель Калєтніка в Бучі знову перенесли

0

Родина екс-нардепа комуніста має 12 на на землях Національної аграрної академії у Бучі. Як і з Бучанським межигір’ям земля виділялася незаконно і прокуратура судиться з родиною політика. 12 серпня судове засідання перенесли. Про це “Горомаді Приірпіння” повідомив активіст Віктор Бархоленко.

“Справа в тому, що на цьому судовому засіданні офіційно було підтверджено власника – спадкоємця Василя Киргана, яким стала після його смерті донька та мати Ігоря Калєтніка Галина Калєтнік”, – розповідає Бархоленко.

За словами активіста, до суду з’явилися представники прокуратури, представник Кабміну та представник Бучанської ради. Якщо прокуратура і Кабмін формують лінію обвинувачення, то Бучанська рада разом з родичами екс-нардепа виступає співвідповідачем.

Засідання перенесли у зв’язку з тим, що потрібно офіційно викликати до суду в якості відповідача спадкоємицю Галину Калєтнік.

Нагадаємо, ця земельна ділянка була виділена Бучанською міською радою у 2011 році. Ймовірно, як і у виділенні 14 га по вулиці Рози Люксембург, ділянки виділялися на підставних осіб, а потім були переоформлені на одного власника – Василя Киргана.

Як і у випадку з Бучанським межигір’ям, парканом, заввишки 8 метрів були огорожені й дороги.

kadastr

“Я переконаний, що всі ці люди з різних куточків України – це підставні особи, які отримали за використання своїх паспортних даних по 100-200 гривень. Саме завдяки використанню корупційних схем Бучанським головою Анатолієм Федоруком ця земля була свого роду відкупом Калєтніку за його зловживання“, – переконаний Бархоленко.

Федорук, на думку активістів, продовжує розраховуватися землею за свої зловживання, як і тоді. Зараз він виділяє землю сумнівній ГО для АТОвців, після того як у його помешканні був проведений обшук.

Примітно, що більшість так званих підставних – це мешканці багатьох областей України, зокрема, Рівного та Львівщини.

1

“Зауважу, що ця земля оформлялася в той час, коли Федорук масово відмовляв місцевим жителям в покращенні житлових умов, у зв’язку з відсутністю Генерального плану”, – додає активіст.

Наступне засідання заплановане на 9 вересня, 14-ту годину в Ірпінському міському суді, вул. Мінеральна, 7.

Нагадаємо, що 21 липня в помешканні Федорука був проведений обшук, його підозрюють у перевищенні службових повноважень та зловживанні владою під час виділення під забудову 890 га лісу.

Але підозра Федоруку досі не вручена.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539