Прокуратура програла понад тисячу га лісу Ірпінькій раді

0

Апеляційний суд Київської області де-факто дозволив забудовувати 1450 гектарів лісу Ірпеня.

Таке рішення судді ухвалили на засіданні, що відбулося у вівторок, 30 серпня. Прокуратура програла суд при тому, що в першій інстанції рішення було прийняте на користь держави.

“Предметом розгляду в суді було рішення, яке Ірпінська рада прийняла в 2002-му році й яким відділа ліс Ірпеня під забудову. Ірпінський міский суд визнав це рішення незаконним. Але Ірпінська рада вирішила оскаржити рішення суду першої інстанції в апеляційному суді. Після кількагодинного судового засідання судді апеляційного суду задовольнили клопотання Ірпінської ради. Чим вони керувалися невідомо, бо немає повного тексту рішення”, – розповідає депутат Київської обласної ради Ігор Домбровський.

Громада переконана, що судді, які так розпорядилися майном народу, працюють не в інтересах держави.

“Суд прийняв рішення не в інтересах держави та громади, а в інтересах корупції”, – додає Домбровський.

1

Під час перерви в засіданні активісти побачили в суді нардепа Сергія Таруту, який раніше висловлювався на підтримку мера Ірпеня Володимира Карплюка.

“Під час перерви ми стояли на ганку суду й побачили як з приміщення вийшов Тарута. Ми були здивовані його перебуванням в суді й у нас виникла підозра, що він може тут робити під час розгляду справи по ірпінському лісу”, – розповідає активістка з Ірпеня Тетяна Шатохіна.

1

Як пояснили редакції “Громади Приірпіння” в прес-службі Тарути, саме в цей час в суді слухалася справа колишнього мера Слов’янська Нелі Штепи, а нардеп проходить свідком у цій справі.

Активісти занепокоєні рішенням суду, оскільки раніше подібне рішення по бучанському лісу прокуратура виграла у Верховному суді.

“Те що зараз відбувається, насторожує. Спочатку були обшуки й Федорук з Карплюком притихли як миші, а останній взагалі втік, бо злякався, що його посадять. Якби не було підстав Карплюку тікати, він би не тікав. Потім почалися якісь незрозумілі землевиділення організаціям, пов’язаним з Аваковим і Карплюк повернувся. І ось зараз прокуратурою програється справа, аналогічну якій вони виграли по бучанському лісу у Верховному суді. Чи не здається це вам дивним? Чому досі Федоруку та Карплюку не вручені підозри, адже з обшуків минуло більше місяця? Чому ці чиновники, щодо діяльності яких відкриті кримінальні провадження й досі розпоряджаються державним майном як своїм власним й в судах від імені рад захищають свої власні інтереси, а не територіальної громади?”, – запитує громадський діяч Віктор Бархоленко.

В прокуратурі ухвалу апеляційного суду поки не коментують, так як ще не бачили повного тексту. Але запевняють, що будуть подавати касацію.

Нагадаємо, що 21 липня в помешканнях Карплюка та Федорука був проведений обшук, посадовців підозрюють у перевищенні службових повноважень та зловживанні владою.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539