Прокуратура з’ясує: хто і навіщо тисне на Ірпінський суд

0

Ірпінський суд заблокували бетонними блоками. Системно відключається водопостачання. У п’ятницю в’їзд до суду заблокували повторно. 2 камази вивантажили щебінь. Через цей в’їзд до суду має прибувати конвойований автомобіль. На момент блокування він саме був на території суду.

Працівники суду регулярно телефонують правохоронцям й повідомляють про системне блокування роботу судової гілки влади в Ірпені.

8 суддів Ірпінського суду скаржаться на утиски й підписали звернення до прокуратури. Свої підписи поставили голова суду Людмила Саранюк, заступник голови суду Світлана Оладько, судді Наталя Карабаза, Дмитро Чернов, Яна Шестопалова, Оксана Пархоменко, Дмитро Кухленко, Валерій Линник.

Вони переконані – безпека суддів під питанням.

“У Ірпінському міському суді відсутня професійна охорона, що у свою чергу також загрожує створенню позаштатних ситуацій та може спричинити непоправимі наслідки,” – наголошують судді у своєму зверненні.

1

Нагадаємо, кілька тижнів тому екс-депутат від Нових облич Вадим Янович зламав носа у присутності очевидців свідку у справі щодо незаконного перевороту влади у селищі Коцюбинське Ігореві Домбровському, якого днями прооперували. Також перед судовим засіданням було скоєно напад на селищну голову Ольгу Матюшину та працівницю УЖКГ “Біличі” Лесю Петрик-Єльникову. Останню невідомі звалили на землю і били ногами по обличчю.

Джерела редакції в Ірпінському міському суді твердять, що цей терор працівників Ірпінського суду розпочався після того, як суддя Оладько не побоялася прийняти рішення про незаконність перевороту та усунення з посади голови селища Коцюбинське Ольги Матюшиної. Тут варто зазначити, що переворот спричинили депутати КСР, котрі представляють партію мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Судді вимагають у своєму листі до прокуратури забезпечити професійну охорону в приміщенні. Своє звернення вони направили, зокрема і до обласної прокуратури, яка вже встигла відреагувати й відкрили кримінальне провадження.

“Прокуратурою Київської області 14 листопада розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого за фактом неправомірного втручання в діяльність суддів Ірпінського міського суду Київської області ( ч. 1 ст. 376 КК України )”, – повідомлять ” Громаду Приірпіння” в прокуратурі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539