В Ірпені ялинка найдорожча в Україні, а Буча дала півмільйона на гірлянди

0

Штучна новорічна ялинка, висотою 16 метрів, обійшлася Ірпеню у майже 200 тисяч гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє сайт публічних закупівель Prozorro. Саме стільки вартувало новорчіне дерево без гірлянд та прикрас.

Заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов розповів журналістам, що ірпінська ялинка найдорожча:

“Найдорожча ялинка, яку ми знайшли – її закупили в Ірпені. Вона коштує 199 тисяч”.

Виглядає дерево ось так.

Роботи з виготовлення штучного дерева виконав ФОП Лисий Віталій Ярославович з Тернополя.

Гостомель, який дає в бюджет Ірпеня значну частину коштів, вирішив на нову ялинку не витрачатися. Всі святкування у цьому населеному пункті вклалися у майже втричі менші суми, ніж одна ялинка в Ірпені.

“На подарунки та святкування Дня Святого Миколая у Гостомелі було витрачено близько 50 тисяч грн. Ці кошти були виділені з місцевого бюджету. Ірпінь нам нічого не дає, хоча наше селище є найбільшим платником податків. Ялинка та гірлянди минулорічні,” – розповідає “Громаді Приірпіння” депутат Гостомлеьської ради Юрій Марчук.

“Цього року витрачалися лише на проведення свята та подарунки. Але скільки було витрачено на святкування Нового року не можу точно сказати, ще не пройшли проплати”, – додає Марчук.

Ось платіжка на підтвердження слів Марчука.

У Коцюбинському депутати партії мера Ірпеня саботували виділення коштів на святкування Нового року.

“Представники Нових облич за те, що ми не дали за цей рік розкрасти бюджет – у нас на кінець року майже 7 мільйонів не витрачених коштів –  не дали нам можливості розподілити гроші навіть на святкування нового року: ні на гірлянди, ні на іграшки. Не відголосували. Ми просили зробити свято для дітей соціально незахищених в межах кількох десятків тисяч гривень на все. А тут 200 тисяч лише на одну ялинку. Нам ІВЦ допомогло з каркасами ялинок. Тепер їх у нас аж три. Лісники нарізали гілки. Активісти провели майстер-клас і спільно з дітками робили прикраси. Я так розумію, що в Ірпені вже все вирубали і гілок вже нема як нарізати для того, щоб заощадити і зробити ялинки. Підприємці Коцюбинського позичили гірлянди і все виглядає доволі пристойно і без витрат бюджетних коштів,” – наголошує селищна голова Ольга Матюшина в коментарі “Громаді Приірпіння”.

“А коли розумієш, що на одну лише ялинку витратили коштів удесятеро більше, ніж на ремонт даху 18 школи в 2016 році, коли дізнаєшся, що “Біличанка” у нас втрачає тренера, бо він не бачить перспектив побудови спецкомплексу, а в Ірпені роблять газони, плитку для картинки й те ж саме роблять нам, коли в школі в туалети зайти нереально, то виникає цілком слушне питання: в чиїх інтересах депутати Ірпінської ради ділять бюджет? Можливо, мер Ірпеня думає, що “Євробачення” таки буде в Ірпені й старанно готується, витрачаючи найбільші кошти в Україні, щоб про Ірпінь у черговий раз знала вся держава?” – Риторично запитує Матюшина.

Новорічний настрій у Бучі, де мера міста Анатолія Федорука звинувачують у злочинній діяльності, обійшовся платникам податків міста у більш ніж півмільйона гривень.

Користувачі соцмережі facebook звинуватили Бучанську владу у плагіаті – схожа ялинка була у Вільнюсі.

На 67 новорічних ялинкових гірлянд бучанські чиновники витратили 178,8 тисяч грн. Гірлянда 520 погонних метрів – 80,25 тисяч грн. Ще чотири гірлянди – комету, бурульку, орнамент та сніжинку закупили за 192,6 тисяч грн.

Новий будиночок Діда Мороза коштував бучанцям 73,5 тисяч гривень.

Сестра Федорука Лариса, яка очолює Ворзель, ялинку та прикраси залишила з минулого року.

Ялинка штучна і з металевим каркасом. Її закупила торік сестра екс-регіонала після того, як стала селищною головою. Витратили на ялинку тоді 173 тисячі бюджетних коштів.

“Минулого року думки мешканців щодо такої “золотої” ялинки розбігалися. Було багато нарікань, що в селищі є більш нагальні проблеми ніж така дорога ялинка. Інші аргументували, що така штучна ялинка прослужить не один рік. Але можна було зробити каркас і зрізати гілки для нього, як це зробили в Коцюбинському,” – зазначає ворзелянин Юрій Демчук.

“На передостанній позачерговій сесії ВСР традиційно приймали зміни до бюджету, де за пропозицією екс-регіоналки та колишнього секретаря Ворзельської ради Алевтини Ковальчук передбачили близько 190 тис. грн. на прикраси і ілюмінації по селищу. Втім, додатково прикрасити встигли тільки Уваровський Дім,” – додає Демчук.

У Ворзелі, як і в Гостомелі та Коцюбинському, нарікають, що дають в бюджет Ірпеня мільйони, а не відчувають, що з бюджету Ірпеня гроші витрачаються на селищні громади належним чином.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539