КоцюбинськеVSГостомель: проектні пропозиції для СІЗО

0

Мін’юст відбирає проектні пропозиції щодо роміщення СІЗО.

Розглядають два селища: Коцюбинське (ІВЦ) і Гостомель (Бучанська колонія). Про це йдеться в листі за підписом заступника міністра Дениса Чернишова.

Це офіційна відповідь на звернення регламентної комісії облради.

“На засіданні регламентної комісії облради розглянули питання будівництва СІЗО в Коцюбинському. Таке будівництво заплановано без обговорення з громадськістю та бе погодження облради. Вирішили направити звернння до селищної голови з пропозицією провести громадські обговорення. Також направили звернння до Мінюсту з цього приводу. Отримано відповідь, що дійсно заплановане таке будівництво і Ірпінь ще у 2011 році видав містобудівні умови. Мін’юст оголосив конкурс для вибору інвестора”, – каже “Громаді Приірпіння” голова регламентної комісії облради Роман Титикало.

“Ми в подальшому будемо опрацьовувати це питання та вимагати від міністерства юстиції врахування думки громади при реалізації цього проекту”, – додає Титикало.

У Гостомелі місцеві депутати дивуються з інформації про те, що СІЗО може бути і в них.

“Ніякого обговорення не було. В Гостомелі ніхто не входив в робочу групу. Де вони це взяли я вагалі не розумію Мешканці проти. Робочі місця. Скільки буде з  Гостомеля 10  чи 30?  Ви уявляєте яка буде перевалочна база в Гостомелі і в Бучі? І так є засуджені, які розконвойовані. Тут колонія-поселення. Вони вільно пересуваються по Гостомелю, а тільки ночують під наглядом. Я не думаю, що це буде краще. У нас з громадою це питання не вирішувалося. Може вирішувалося на рівні голови. Громадських слухань  не було ніяких. Може планується, але про це мови не було. Я не думаю що будуть люди в захваті від цього. Як будуть робити це, то мають щось робити для селища. Це повинно обговорюватися” – каже Анатолій Туровський, депутат Гостомельської ради.

На вимогу селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної представники Мін’юсту провели зустріч в селищі та організували створення робочої групи. Було виявлено, що Ірпінь для побудови СІЗО видав містобудівні умови саме в Коцюбинському. Заступник міського голови Ірпеня Дмитро Христюк заперечив факт видачі містобудівних умов.

Селищна голова Матюшинина призначила громадські слухання на 10 березня (16:00) і вимагає в Ірпеня провести службове розслідування, аби з’ясувати, на яких підставах головний архітектор Ірпеня Михайло Копач видав містобудівні умови, які, як повідомив “Громаду Приірпіння” юрист Юрій Брикайло, не мають обмеження строку дії.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539