Буча: У межах лісового фонду планують багатоповерхівки

0

На сесії Бучанської ради розглядатимуть питання розробки детального плату території для багатоповерхового будівництва. Ділянка, на якій плануються висотки, входить в межі земель лісового фонду.

Відповідний проект рішення надіслали редакції “Громади Приірпіння” депутати. На сесії планують затвердити детальний план території в межах вулиць Шевченка, Леоніда Глібова та Івана Багряного.

Це сосновий ліс біля кафе “Рим”.

Як повідомили в раді, до території, на якій планується багатоповерхова забудова, входить 0,2 га землі, що має цільове призначення: типографія.

Згідно інформації про право власності, ця ділянка перебуває в оренді ТОВ “Типографія Клякса”. На кадастровій карті позначена як зона радіактивно забрудненої території.

Керівником та одним із засновників ТОВ “Типографія Клякса” є депутат Бучанської ради Микола Йощенко, якого нещодавно затримала поліція під час кермування у нетверезому стані.

Окрім цього, на сесії планується внести зміни до детальних планів територій, розміром 4,8 га та 2,8 га для розміщення багатоквартирної забудови. Ці ділянки також знаходяться в межах земель лісового фонду. На них, за словами депутатів, багатоповерхове будівництво веде фірма рідного дядька мера Бучі Анатолія Федорука Василя Яцюка.

Громадський діяч Віктор Бархоленко переконаний, що розробка детального плану цієї території під багатоповерхову забудову незаконна.

“Детальний план території обов’язково потягне за собою зміну цільового призначення земі. Мені цікаво, хто наважиться та візьме на себе персональну відповідальність з посадових осіб Бучанської ради мер Анатолій Федорук чи секретар Василь Олексюк й підпише це рішення всупереч Постанові Верховного Суду. Адже ця земля знаходиться в межах Бучанської лісової дачі й там зростає ліс”, – переконаний Бархоленко.

“Ближчим часом в суді будуть розглядатися справи щодо чергового відсторонення посадових осіб Бучанської ради Федорука та Олексюка, яких прокуратура підозрює у розкраданні державних земель, від займаних посад і тепер у Генеральної прокуратури буде ще більше підстав у суді для того, щоб вимагати їхнього відсторонення. Цілком логічно, що повинен нести персональну відповідальність за це рішення мер міста, тому що він формує порядок денний й готує проекти рішень”, – додає активіст.

Нагадаємо, Йощенко брав участь у пікетах та акціях під судами та ГПУ на захист Бучанського голови екс-регіонала Анатолія Федорука та секретаря ради Василя Олексюка, яких прокуратура підозрює у незаконному переведенні земель лісового фонду під забудову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539