Декларація мера Бучі: кому продали Mercedes-Bens за 140 тис грн?

0

З е-декларації мера Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука за 2016-й рік зник Mercedes-Bens GL-500 2013-го року випуску. Федорук зазначив, що автівку продав й вказав відповідний факт в розділі правочини.

Сума, у яку оцінив щедрий посадовець своє майже нове авто, 140 тисяч гривень, що за курсом Нацбанку заледве більше 5 тисяч доларів.

 

 

Ринкова вартість такої машини складає близько 90 тисяч євро, що за курсом Нацбанку становить майже 2,5 мільйони гривень.

Нагадаємо, придбав автомобіль Федорук в салоні у 2013 році.

Однак, не дивлячись на факт продажу автівки в декларації, Федорук, за словами бучанців, продовжує їздити на роботу на тому ж Мерседесі, щоправда, з іншими номерами.

“Я бачив його на Мерседесі десь тиждень тому. Машина та ж, що й була, лише номери інші. Були АІ 0101 ВМ, а стали АА 7607 МО. Ставить він її під радою на тому ж місці, що й раніше”, – розповідає бучанець Олександр.

З транспортних засобів Федорук показав в декларації лише одну автівку – LEXUS RX 350 2010 року випуску. Як відомо, 7 квітня її нібито вкрали в Бучі біля аптеки.

Зазначимо, що в декларації за 2016-й рік у власності мера Бучі нема майна – лише грошові активи. Він задекларував лише 133546 гривень заробітної плати та готівку – 150 євро, майже 6 тисяч доларів та 30 тисяч гривень.

Натомість його дружина Людмила Федорук, яка донедавна числилася у засновниках будівельної компанії “Будрегіонінвест”, має чималі статки.

Жінка володіє трьома земельними ділянками в Бучі, загальною площею більше півгектара. Дві з них Людмила Федорук, за даними е-декларації, набула у власність у 2015-му році.

Площа цих земельних ділянок дивним чином співпадає з площею ділянок, виділених Бучанською радою батьку Людмили Федорук Івану Кулику в 2004-му році.

Саме за цією адресою знаходиться будинок міського голови Федорука.

 

До слова, у декларації він досі значиться як об’єкт незавершеного будівництва, що знаходиться у власності дружини мера.

“Постає питання, чому такий тривалий час Федоруки не оформляли всю земельну ділянку, площею понад півгектара. Адже виділена вона Бучанською радою була ще в 2004-му році. Думаю, що до певного часу родина Федорука не хотіла афішувати, що отримала задарма понад півгектара бучанського лісу для будівництва своєї хатинки. І лише у 2015-му році вони вирішили привести земельну документацію до належного стану. Чому? Я переконаний, що причиною цьому стала певна гарантія від правоохоронців, що Федорук не буде притягнутий до кримінальної відповідальності”, – переконаний громадський діяч Віктор Бархоленко.

“У 2015 році, коли генпрокурором був Віктор Шокін, я звертався на його ім’я щодо притягнення Федорука до персональної кримінальної відповідальності за дерибан лісу. Тоді, я отримав від генпрокуратури формальну відписку, яка дала зрозуміти, що ніхто за Шокіна не буде чіпати Федорука та причетних до розкрадання землі в Бучі. Саме тому, Феедоруком була проведена “операція” з легалізації землі, отриманої на рідного тестя. І лише з приходом Юрія Луценка гарантії, дані Федоруку Шокіним мають для нього зворотні наслідки,” – додає Бархоленко.

Також у власності Людмили Федорук квартира в Києві, площею 134,10 метрів квадратних, придбана у 2013-му році, гараж – 19, 3 метри квадратні (2015 рік) та група приміщень аптеки – 80, 10 кв. м.

Окрім цього, у декларації вказано, що дружина мера володіє іншим нерухомим майном – 32 одиниці, набутих у власність в період з 2011-го по 2013-й рік, загальна площа якого складає ще більше 1,5 тисячі квадратних метрів.

Від зайняття підприємницькою діяльністю Людмила Федорук отримала 628,3 тисячі гривень. На банківських рахунках у АБ Київська Русь та ПАТ Укрсоцбанк бізнесменка тримає 60,6 тисяч гривень.

Дочка Федорука Анастасія з 2015-го року володіє квартирою в Бучі, площею 88, 10 кв. метрів.

Нагадаємо, кум мера Бучі – мер Ірпеня Володимир Карплюк задекларував два будинки, придбані його дружиною у 2016-му році в Ірпені за 9 тисяч доларів. Як стало відомо “Громаді Приірпіння”, Карплюк розлучився, одна з версій – виведення майна, у звязку з тим, що обидва мери фігурують в кримінальних справах.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539