Патрульні Киви охоронятимуть бучанців – Федорук на презентацію не прийшов

0

Радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива 1 травня презентував у Бучі проект з охорони громадського порядку “Безпека життя”. Проект реалізовується під патронатом міністра МВС Арсена Авакова. Від неділі правопорядок у Бучі забезпечуватимуть 50 колишніх учасників АТО. Окрім патрульних на заході був присутній начальник поліції Ірпеня Ігор Падюк. Представників Бучанської міської ради на заході не було.

“Проект цей працює разом з поліцією, за безпосередньої співпраці з національною поліцією. У місті Буча будуть нести службу 50 чоловік. Це пілотний проект.. Буча розбита на сектори, патрулі працюють при взаємодії з патрульною поліцією. 24 години, 7 днів на тиждень вони будуть знаходитися на вулицях.. Кожен учасник цього проекту отримує зарплату, всі офіційно працевлаштовані.. Кожен з учасників проекту пройшов місячні курси, де їх навчали взаємодії, правильній поведінці, первинним законам, якими вони повинні користуватися при затриманні чи наведенні правопорядку на наших вулицях”, – розповідає про проект Кива.

За словами Киви, патрульні будуть мати первинні засоби захисту – резинову палицю, кайданки та балончик зі сльозоточивим газом.

У Бучі будуть розставлені 5 постів охорони. В них буде постійно знаходитися черговий, до якого в будь-який час доби можна буде звернутися.

Щодо фінансування проекту, Кива пояснив, що воно поки не державне.

“На сьогоднішній день є група людей, які інвестували свої гроші в цей проект і дали для старту цього проекту. Вподальшому, звісно, будемо розраховувати на бюджетні гроші міст, в яких будуть проводитися подібні патрулювання”, – говорить Кива.

За словами начальника поліції Ірпеня Ігоря Падюка, патрулюватимуть Бучу на першому етапі кияни, які будуть їздити в Бучу на роботу:

“АТОвці працюватимуть позмінно, нестимуть чергування цілодобово, по 12 годин кожен. Далі, можливо, набиратимемо на роботу й місцевих”.

Патрулюватимуть Бучу як пішки так і на авто. Дві з них були представлені.

Після Бучі проект стартуватиме в Києві – 3 травня, далі – в Одесі та Харкові.

Журналісти “Громади Приірпіння” поцікавилися у Ківи на якій стадії зараз його стосунки з мером Бучі Анатолієм Федоруком. Нагадаємо, Федорук рік тому виділив на громадську організацію Киви 1 га землі під багатоповерхову забудову в Бучі. Але кілька місяців тому Бучанська влада хотіла землю у організації Ківи забрати.

Радник Авакова пояснив, що з Федоруком у них нема нічого спільного.

“Аваков навіть не знає, хто такий Федорук. Хай він себе не тішить. Ніхто за нього не збирався заступатися. Федорук хотів отримати від нашого будівництва квартири. Вимагав від нас свою частку. Коли ми на це не пішли, намагався забрати гектар землі, який виділив для ГО “Всеукраїнський союз ветеранів АТО”. Ми будуватимемо в Бучі житло для учасників АТО. Там буде 40 квартир для АТОвців. Ми Федоруку сказали, що готові дати 5 квартир для бучанських АТОвців – безпосередньо вручити їм або їхнім родинам, але він сказав, що квартири треба дати безпосередньо на раду, а вони розподілятимуть самі. Ми на це не пішли”, – говорить Кива у коментарі “Громаді Приірпіння”.

На питання, чому Федорук як мер міста не взяв участі у запуску проекту, Кива сказав, що Федорук усього навсього найнята людина, яку можна замінити:

“Це наша земля, наше з вами місто, ми тут господарі, а такі як Федорук – це найняті нами люди, які повинні виконувати свою роботу. За це ми їм платимо зарплату. Не справляється Федорук, наймемо іншого, не справиться інший – наймемо ще когось. Ми знаємо, що в Бучі високий рівень бандитизму, забудовники будують з порушенням норм та законів, вирубують ліс. Ми готові на прикладі Бучі показати як попередити злочинність як у невеликих містах, так і по всій Україні”.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539