Експертиза: каналізацію на Бакала експлуатувати не можна

0

180 метрів трудопроводу та оглядові колодязі недобудовано по вул. Бакала та Паризької Комуни.

“З цієї причини номральна експлуатація каналізації не припустима,” – йдеться в заключенні експертів підприємства Української академії наук “Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва”.

За ці роботи з бюджету селища фірми “Глосар” та “Крайбуд” виводять загалом понад 4 мільйони гривень.

До каналізації, яка не працює належним і яка не введена в експлуатацію, підключені мешканці приватних будинків. Несанкціоновані підключення виявили під час розриття каналізації. Коцюбинці свідчать, що готівку брав за підключення чинний заступник селищного голови Петро Пушанко (Нові обличчя), який раніше був начальником УЖКГ “Біличі”.

Експерти наголошують, що проектно-кошторисна документація повинна бути скоригована відповідно до змін, які відбулися під час будівництва колекторів.

Нагадаємо, що судді не сприяли проведенню експертизи й таким чином через рішення судів з бюджету селища вивели кілька мільйонів гривень на “Глосар”. Після перевороту 8 квітня 2016 року відбулося судове засідання, де не було представників селищної ради. Самопроголошена голова Юлія Главацька скасувала довіреності юристам, які були видані Матюшиною й інших представників у засідання не відправила. В результаті кошти були списані з рахунків селищної ради.

Засідання в касаційній інстанції щодо частини робіт, які виконував “Крайбуд” було програне за відсутності бажання суддів сприяти експертизі й з огляду на те, що в аналогічній справі щодо ідентичного питання суд прийняв рішення ще 2016 року.

Відрізок робіт міг бути поділений між двома фірмами – “Глосар” та “Крайбуд” з метою уникнення тендерної процедури за часів Вадима Садовського. Юлія Главацька в суді, де розглядали протокол на корупцію Садовського, виступала як свідок на боці Садовського, який перед виборами голови у 2016 році зробив заяву, що знімається на користь кандидата Нових облич Сергія Даніша.

У справі щодо захисту бюджетних коштів Коцюбинського від несумлінних підрядників на жодному засіданні депутатів Нових облич не було.

“Я представників Нових облич не бачу на судах, які стосуються перевороту влади в повному складі. Ходять аби захистити в суді честь і Гідність Главацької. Пушанко особисто приходив як свідок. Виникає цілком слушне питання, чому на суд, де оспорюється майже половина річного бюджету слеища жоден з них ні ногою. Це спадкоємці справ Садвоскього. Зараз і селищна голова, і депутатська меншість, і активісти просять прокуратуру, щоб подали знову позов за нововиявленими обставинами. Ми не маємо віддавати гроші з бюджету просто так. Це капремонт двох доріг селища. Навіщо нам за наші ж мільйони податків каналізація, яка не працює й з якоїпіднімаються на-гора нечистоти? Відкрите кримінальне провадження. Ця експертиза має стати поштовхом для того, щоб притягнути винних до відповідальності. Більше того, у нас є відео колишнього застпуника Садовського, який детально розповідає, що це була за “робота”. Ті, хто виводив мільйони з бюджету мають сісти,” – резюмує мешканка селища і журналістка Ірина Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539