Чому депутати зневажили громадою та втекли перед виконанням гімну України?

0
На сесійному засіданні в Коцюбинському стався просто шокуючий інцидент. Депутати просто втекли із засідання десь за півгодини до його завершення. Саме перед тим, як мали розглянути питання щодо затвердження членів виконкому.
Найцинічніше в тому те, що десь об 11:20 оголосили перерву для того, щоб депутати, які не хочуть вводити електронну систему голосування, розписалися в листках так званої “поіменки”. Цей процес затягує роботу ради так, що навіть за 6 годин депутати не можуть відголосувати всі питання порядку денного, про що вже писав голова регламентної комісії Євген Домбрвоський.
І от всі ми, хто досидів практично до рівночі, чекали, що депутати поставлять свій підпис, допрацюють, засідання закриють, виконавши гімн України та й ми розійдемося всі додому. Але так не сталося. Депутати, які поставили свої підписи почали в прямому розумінні слова тікати із засідання. Втекли депутати “Нових облич”, Олексій Зінкевич, Віталій Головня
Коли тікав депутат Віктор Анісімов, який є військовослужбовцем, я крикнув йому навздогін: “А як же гімн?” І уявіть мій шок, коли він просто після цих слів відмахнувся, посміхнувся і пішов. Тобто залишитися на 10-15 хвилин з поваги до громади, яка прочекала до півночі і до державного гімну військовий і Нові обличчя не змогли. І пішли “по-англійськи” – так і не попрощалися.
Замість себе вони залишили одного депутата – голову земельної комісії Павла Назарука. І вгадайте для чого? Точно не для того, щоб він співав гімн чи сказав громаді слова вибачення. А для того, щоб він запропонував не закривати засідання, а перенести на найближчий час. Так справа в тому, що депутатська більшість втекла і відповідно не було навіть кворуму, як слушно зауважила селищна голова Ольга Матюшина, щоб пропозицію Назарука відголосувати. Ті, хто тікали, про це не подумали. Подивіться на ці порожні місця ліворуч в залі, де самотньо стоїть Назарук. Саме тут сидить депутатська більшість.
Після пропозиції Назарука виступила активістка і журналістка Ірина Федорів:
“Мене просто вразив той факт, що депутати спланували групову втечу заздалегідь. Навіть якщо в черговий раз вирішили саботувати блок виконкому, а я ж викладаю поіменку для громади, щоб всі бачили, хто як голосує, то з поваги до тих, хто залишився, можна було на початку 23:00 сказати: шановна громада не чекайте поки ми тут розпишемося, бо далі працювати ми не будемо. Якщо у Вас є бажання йти додому, а не чекати, доки до нас прийде натхнення працювати – йдіть. Це хоча б було чесно. Люди би прийняли рішення, що робити – чекати чи йти додому.”
“Ну а не дочекатися гімну України і піти – це взагалі в голові не вкладається. Що можна було виграти за ці 20 хвилин? Просто рятували репутацію, щоб не показали громаді, що депутати знову завалили кандидатури до виконкому. А якщо так соромно за свій саботаж, що втеча розцінюється меншим ризиком, ніж відсутність під час виконання державного гімну, то може час голосувати? Припускаю, що про втечу не попередили на початку одинадцятої години, щоб їм просто не заблокували двері і не змусили допрацювати і взяти участь у голосуванні,” – резюмує Федорів.
Засідання закрили гімном України.
Я не знаю, чому працівник Будинку культури зміг дочекатися гімну, чому ми, громада, змогли, а Нові обличчя, Віктор Анісімов, Віталій Голвоня та Олексій Зінкевич – ні. До честі інших депутатів, яких відбирали на віче, всі, окрім Віктора Анісімова, який відколовся й т епер голосує за одно з “Новими обличчями”, всі вони залишилися в залі й співали гімн.
Автор: Володимир Маслюк – мегканець Коцюбинського, волонтер 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539