ДАБІ повторно скасувала будівельні декларації «Празькому кварталу-2» (документ)

0

21 червня 2017 року Держархбудінспекція України видала наказ на скасування декларацій на початок будівельних робіт ЖК «Празький квартал-2», BD Holding. 

Наказ виданий на підставі акта позапланової перевірки від 12 червня 2017 року.

Зважаючи на важливість інформації, “Громада Київщини” публікує відповідні документи в повному обсязі.

ДАБІ вже вдруге скасовує декларації ЖК “Празький-2”.

Інженер-будівельник Олександр Рубанов пояснює, що в акті перевірки зазначається, що забудовник не надав проектну документацію в повному обсязі інспекторам ДАБІ.

“В Акті перевірки такі порушення: Проектна документація відсутня в передбаченому нормами обсязі. Простіше кажучи, забудовник просто майже нічого не надав. Хибно визначена категорія складності. Порушені норми щільності забудови.  Не зроблений розрахунок щодо майданчиків для розміщення 722 автомобілів, дитячих майданчиків, фізкультурних майданчиків, для вигулу собак, для господарських цілей”, – говорить Рубанов.

Як стало відомо з  Фейсбук в суботу, 24 червня проходили збори інвесторів об’єкту «Празький квартал-2».

Автор посту Святослав Шевцов зазначає, що забудовник на зустріч з інвесторами не прийшов.  Також, за інформацією з соціальних мереж, інвесторам не  було відомо про повторне скасування декларацій.

Нагадаємо, що ЖК Празький квартал-2 був вже двічі зупинений приписами Держархбудіснпекції, а декларації та містобудівні умови скасовані. 7 квітня 2017  року суд ухвалив запобіжний захід щодо зупинення наказів ДАБІ. Та тепер  декларації Празького-2 скасували знову.

У березні 2017 року ДАБі виніс припис на знесення двох об’єктів BD Holding ЖК “Празький квартал-2” та “Ехо парк”. Департамент вже звернувся до суду щодо примусового знесення цих об’єктів.

Днями Держархбудінспекція скасувала  містобудівні умови та обмеження також і ЖК Європейка  забудовника BD Holding, що в Софіївській Борщагівці. 

На сайті  Житлової програми “Європейка”  з’явилась офіційна позиція забудовника щодо скасування дозвільної документації на будівництво цього обєкту.

Забудовник звинувачує у діях Держархбудінспекції місцевих мешканців, називає їх “активістською організацією”, яка тисне на ДАБІ.

Станом на 13.00, 26 червня офіційна позиція BD Holding щодо повторного скасування декларацій на початок будівництва ЖК “Празький-2” не оприлюднена.

 

ДОКУМЕНТИ

Акт перевірки дотримання вимог законодавства від 12 червня 2017 року.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539