Парк Стельмаха: справу повернули до апеляційного суду

0

Вищий спецалізований суд ухвалив рішення на користь громади. Парк ім. Стельмаха в Ірпені може бути збережений від забудови.

“Справа збереження парку Стельмаха набуває обертів. До Вищого спецсуду приїхало декілька десятків його захисників. Люди налаштовані серйозно. Між собою говорять, що незалежно від рішення суду будувати у парку нікому не дозволять. Зрештою колегія суддів ухвалила рішення, яке по суті продовжує життя деревам нашого парку. Згідно цього рішення, справу повернуто на перегляд в апеляційний суд із зауваженнями врахувати всі юридичні нюанси і суспільний резонанс навколо збереження цієї зеленої зони”, – коментує “Громаді Приірпіння” мешканець Ірпеня Денис Тимошенко.

“В якості доказів суспільного резонансу справи у суді слугують, зокрема, зібрані нами під час літнього екофестивалю у парку Стельмаха понад 400 підписів під заявою щодо збереження та облаштування парку Стельмаха,” – додає Тимошенко.

Нагадаємо, 27 квітня Ірпінський міський суд за позовом прокуратури заборонив власникам кількох земельних ділянок будуватись на частині території парку Стельмаха.

Як відомо, землі на території парку належать наближеним до мера Ірпеня Володимира Карплюка людям, серед яких Наталія Бойчук та Антон Мирончук.

Боротьба за збереження парку Стельмаха триває ще з 2011-го року, тоді активісти розмалювали сосни в парку, щоб не допустити вирубку й привернути увагу громади до проблеми.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539