Коцюбинське: депутати вдруге спробували обрати секртаря з порушенням процедури

0

12 жовтня депуатська більшість Коцюбинської ради провела псевдосесію. Всупереч законній процедурі, сесію замість селищної голови скликали самі депутати.
У порядку денному псевдосесії значилися кілька питань: зокрема, обрання секретаря ради та усунення з посади селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної.
У псевдосесії взяли участь 17 депутатів, які вирішили проголосити секретарем депутата Миколу Єременка.
“Напевно лише в нашому селищі депутати обрали двічі секретарів ради, які не можуть виконувати свої повноваження і при цьому вважають, що вони стали чинними секретарями. Сергія Даніша обрали з порушенням процедури і депутати про це чудовов знають. Йому суд навіть відмовив у розгляді позову. При цьому депутат Даніш на свята розказує, що він секретар ради і, що найцікавіше, Ірпінь надсилає йому офіційно запрошення в раду на урочистості як секретареві ради. Тобто є одна паралельна реальність, в якій секретарем кілька місяців депутати та влада Ірпеня вважають Сергія Даніша,” – розповідає селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.
“І от сьогодні ми маємо ще одну паралельну реальність – депутати на псевдосесії обрали секретарем Миколу Єременка. Він теж себе вважає, як я розумію, як і Даніш, законно обраним секретарем ради. Але ці дві паралельні реальності жодним чином не перетинаються з реальністю, яка називається Законом України. Я б не проти працювати з освіченими людьми в межах закону України. З тими, хто залучає в селище додаткове фінансування з держбюджету та інвестиції. З тими, хто думає про опалювальний сезон. Ми, до слова, в цей день виграли апеляцію у справі по каналізації на вул. Бакала. Але депутатів, яких це цікавить й які беруть участь в господарському розвитку селища, на жаль, в нашій раді поки меншість”, – резюмує Матюшина.
Селищна голова наголошує, що на псевдосесії депутати прикрилися простими людьми:
“Вони традиційно відголосували за матеріальну допомогу. Але, звісно, казначейство не пропустить цих проплат, якщо рішення відголосовані на псевдосесії й не підписані головою й не скріплені печаткою. Відповідно, як і в часи перевороту Главацької, люди, які потребують матдопомогу, просто стануть заручниками такого свавілля депутатів”.
На цій псевдосесії депутати мали не лише обрати секретаря, але й виголосити недовіру селищній голові Ользі Матюшиній. 
“У них забракло, як я розумію, кількості депутатів, для того, щоб хоча б на публіку провести цей переворот. І вони не знайшли нічого іншого, як просто відкласти це питання на наступне так би мовити засідання. Єременко мав з собою папірці, по яких все читав. Абсурдно було чути, що вони ставлять першим питанням недовіру голові, а потім звіт голови. Тобто спершу знесли без погодження з громадою, а потім прозвітуйте перед нами будь ласка?  Ми за цим дійством спостерігали, як за театром абсурду. Я так розумію, ябки в них вистачило голосів на переворот, то вони б пішли знову брати штурмом селищну раду і мніяти замки, а так зробили нібито красиву міну при поганй грі”, – розповідає коцюбинчанка Ірина Латиш, яка була присутня в Будинку культури і фільмувала дії депутатів.
За кілька днів до цього депутати пропонували Матюшиній, яка перебуває на лікарняному, сісти з ними за стіл переговорів й дослухатися до “світлих голосів”.
Але потім передумали й вирішили провести переворот – знести з посади селищну голову Матюшину.
Нагадаємо, у червні депутати Коцюбинської селищної ради з порушенням процедури обрали секретаря ради Сергія Даніша. Матюшина ветувала це рішення й депутатаська більшість не прийшла на сесію долати вето селищної голови. Попри це Даніш позиціонує досі себе як секретар Коцюбинської ради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539