Заступника мера Ірпеня притягнули до адмінки за корупцію

0

Першого заступника Ірпінського міського голови Дмитра Христюка визнано винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення. Христюк не вніс повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного реєстру декларацій. Про це повідомляє сайт Прокуратури Київської області

“Встановлено, що перший заступник Ірпінського міського голови,… на початку поточного року придбав у власність квартиру в Ірпінському регіоні, вартість якої перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня поточного року. Однак, в порушення вимог статті 52 вищевказаного Закону, не вніс повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного реєстру декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування”, – повідомляє сайт прокуратури області.

 

На засіданні був присутній міський голова Ірпеня Володимир Карплюк. У своєму виступі він звинуватив Президента петра Порошенка у приховуванні інформації про майно. На це суддя відповіла, якщо Карплюк має такі дані стосовно декларації Президента, нехай звертається до правоохоронних органів.

 

“Прокуратура Київської області наголошує, що ні проплачені мітинги, ні розповсюдження недостовірної інформації в ЗМІ, з метою дискредитації правоохоронних органів, не завадять прокуратурі притягнути до відповідальності всіх винних осіб”, – запевняють у прокуратурі.

Нагадаємо, заступник міського голови Ірпеня Дмитро Христюк не задекларував квартиру, яку придбав на початку року у бізнес-партнерки Карплюка Наталії Бойчук

Квартра в Бучі площею 55,5 м2 обійшлася чиновнику лише у 270  тисяч гривень.Це не перший випадок, коли політики з Нових облич купують квартири в Приірпінні за заниженою ціною. Що може означати, що вони мінімалізують податки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539