Начальнику відділу освіти Бучі загрожує до 5 років ув’язнення

0

Прокуратура відкрила провадження за фактом закупівлі Бучанським відділом освіти дорогих ялинок. Як відомо, освітяни закупили 23 ялинки, вартістю 64 тис. грн., про що писала на “Громаді Приірпіння” бучанка Ольга Продан. 23 листопада Продан звернулася до прокуратури.

“За результатами розгляду Вашого звернення, 23 листопада 2017 року прокуратурою внесені відомості до єдиного державного реєстру досудових розслідувань… за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України”, – повідомляє Начальник Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Володимир Пономаренко.

С. 191 КК України застосовується в разі привласнення, розтрати майна або заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем. Дії посадовців караються обмеженням волі на строк до 5-ти років.

“Прокуратура спрацювала швидко. 22 листопада 2017 року я направила звернення стосовно закупівлі ялинок по завищеним цінам відділом освіти Бучанської міської ради, а 27 листопада 2017 року вже маю відповідь в руках. Прокуратура свою частину роботи виконала, тепер справа за слідчими Ірпінської поліції. Чекаємо від них швидкого реагування і чіткого виконання своїх обов’язків”, – розповідає Продан.

“Хочу нагадати, що це не єдиний випадок, коли посадові особи Бучанського відділу освіти проводили закупівлі за завищеними цінами. Продукти для садочку “Козачок” також закуповували за завищеною ціною. Питання лишається відкритим. Скільки ще має статися таких випадків, щоб нарешті настала невідворотність покарання?” – резюмує активістка.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539