Криза жанру чи безгрошів’я в Карплюка: чому джинсують архівною чорнухою?

0

Меру Ірпеня Володимиру Карплюку і його технологу Петрові Щербині нема що робити. Це стало зрозуміло, коли мало не щодня посипалися блоги політика. В усіх своїх бідах, зокрема в тому, що він не став мером-інноватором, він звинувачував персонально мене – виборця. Далі в нього почали пропадати пости в Facebook. Знову була винна я. Таке враження, що мер Ірпеня встає зранку і думає, а в чому ще звинуватити журналістів або активістів.

Але, як виявилося, параноїдальні ідеї закінчилися і настала криза жанру. Хоча, може, Щербина перед Новим роком вирішив посачкувати й отримати трохи коштів як передноворічний бонус в Карплюка, але при цьому не має великого бажання працювати.

Блоги на надумані теми треба ще написати, але щоб знічев’я ширили чорнуху 1,5 річної давнини – таке бачу у виконанні Щербини вперше. Ширять її депутати Нових облич і режимі інтенсив.

Хоча, можебути й таке, що в Карплюка наприкінці року закінчилися бюджети на написання нових текстів-анонімок.

Отже, якийсь маловідомий сайт 12 грудня 2017 року поширив ось такий матеріал (все стандартно – Матюшина погана, Федорів ще гірша, вони разом здадуть все столичним забудовникам, яким саме – вже кілька рокі вніхто не каже, і лише Карплюк, про ділянки в лісі якого стандартно ані слова, врятує Біличанський ліс).

Контакти редакції – це просто електроонка. До слова 2017 рік у електронці свідчить про те, що сайт може бути новоствореним. Тобто його могли зробити цього року.

Заходимо у групу на Facebook цього сайту і бачимо, що там працює дехто Юрій Захаров.

Шукаємо, хто такий Юрій Захаров через Google і знаходимо ось таку інформацію.

Пеервіряємо інформацію. Мої джерела в ОДА підтвердили, що Захаров реальна людина, яка допомагала колишньому голові ОДА Максиму Мельничуку і входила до його PR-групи. Зараз він береться, як твердять мої джерела за різні замовлення. Ціна за розміщення подібних матеріалів на низькопробних нерейтингових сайтах (в залежності від розміру пакету – кількості сайтів) може становити від 200 до 500 доларів.

Я не полінувалася і написала людям, які у нас у спільних друзях в ФБ чи знають вони цього Юрія Захарова. Ані голова ОДА Олександр Горган, ані депутати Київради Вікторія Муха, Юрій Дідовець, Микола Негрич, ані головред “Ukranews” Денис Іванеско, ні лідерка Вінницького автомайдану Таїсія Гайда не знають цю людину. Відповідно Захаров на таких впливових “друзях у Facebook” просто може монутизувати свою роботу. Як результат після моїх запитань спільних “друзів” у соцмережі у профіля Захарова суттєво поменшало.

Цей сайт “RedAxe Media” – посилається у цій публікації на інший ресурс – “Vse Media”.

І от на іншому ресурсі вже можна знайти першоджерело – один з ірпінських сайтів.

Такий сайт-прокладку, на який потім посилаються інші, застосовують для того, щоб в читача не було прямої прив’язки до замовника. В даному випадку – Ірпеня.

Цей матеріал – це те, що вийшло без авторства на одному з підконтрльних меру Ірпеня ресурсів. І опублікований був цей опус ще півтора роки тому.

Хочеться побажати в Новому році Новим обличчям перевіряти інформацію, не маніпулювати фактами і головне, писати з дотриманням журналістських стандартів, щоб всі ЗМІ безкоштовно розміщували Ваші матеріали. Те, що я бачу зараз, це вже реальна криза маніпулятивного жанру, коли джинсують архівними маніпуляціями.

Або навіть самим стало лінь щось вигадувати, або Карплюк вже на це не дає бюджети такі, як раніше.

Авторка: Ірина Федорів – журналістка, мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539