Федорука судитимуть в Ірпені – обвинувальний акт передали до суду

0

ГПУ завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою мера Бучі Анатолія Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка. Про це йдеться на сайті відомства.

Також завершено досудове розслідування й передано справу до суду для розгляду по суті щодо колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області.

Чиновників підозрюють у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

“Як установлено слідством, службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму 400 млн грн”, – повідомляють у прес-службі ГПУ.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт щодо Федорука, Олексюка, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча скеровано до Ірпінського міського суду для розгляд по суті.

Журналісти “Громади Приірпіння” поцікавилися у Федорука, як він буде себе поводити в суді – готовий захищатися, чи буде як раніше залучати адмінресурс і влаштовувати мітинги на свій захист.

“А навіщо мітинги влаштовувати? Що вони дають? На що вони…? (сміється – прим. редакції) Буде виклик з суду, приїду я, прийдуть адвокати. Задаю запитання вам – навіщо організовувати якісь мітинги в суді? Мітинги треба влаштовувати десь на лужайці, на річці, пікніки влаштовувати… А в суді які мітинги можуть бути?”, – говорить Федорук, за якого адмінресурс та депутати перекривати Варшавську трасу та влаштовували мітинги під Печерським судом та прокуратурою.

Нагадаємо, на підтримку Федорука під Печерським судом виступати приїхав навіть хор бабусь.

Як відомо, екс-регіонала Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

Довідково: санкцією статті, що інкримінується обвинуваченим, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539