Крюківщинські забудовники зливають фекалії в ландшафтний заказник?

0

Два Крюківщинські житлові комплекси “Молодіжне містечко” та “Садок Вишневий” ймовірно зливають каналізаційні відходи через ландшафтний заказник “Озерне”, що охороняється законом, в русло річки Сіверки.

Щодо виявленої в заказнику каналізації Держпідприємство “Київлісгосп” звернулося до Держекоінспекції в області для встановлення особи порушника.

Між трасою “Крюківщина-Лісники” і ландшафтним заказником “Озерне”, ведеться будівництво двох житлових комплексів “Молодіжне містечко” та  “Садок Вишневий”.

Новоспечені мешканці житлового комплексу “Молодіжне містечко” скаржаться на відсутність каналізації та інших інфраструктурних об’єктів.
Настроили десяток домов, но не построили подстанцию и нормальное водоснабжение и канализацию”, – бідкається інвестор “Молодіжного містечка” Олександр.

Інвестори й місцеві мешканці обурені відсутністю каналізації й інфраструктури в селі, а також виступають проти облаштування в селі очисних споруд. Про це йдеться в репортажі телеканалу “Україна”.

ЖК “Молодіжне містечко” отримало технічні умови на каналізування об’єкта, на офіційному сайті “Садка Вишневого” згадується про централізоване каналізування житлового комплексу. При цьому централізованої каналізації немає, а стічні води, ймовірно, зливаюся в в ландшафтний заказник “Озерне”. У лісі можна побачити три труби.

З труби, яка розташована поблизу місця будівництва ЖК “Садок Вишневий” можна побачити, як виливається речовина, схожа на каналізаційні стоки в заказник.

Щось подібне витікає і з інших двох труб, які розташовані поблизу місця будівництва житлового комплексу “Молодіжне містечко”.

Далі речовина, схожа на каналізаційні фекальні стоки впадає в русло річки Сіверки, а за тим в озеро Керамік.

Схематично потрапляння вмісту труб на карті можна представити так.

У лютому 2017 року Державним Підприємством “Київське лісове господарство” за зверненням мешканців Гатного було підтверджено факт облаштування каналізаційної мережі на згаданій ділянці. Держпідприємство звернулось до Державної екологічної інспекції у Київській області з метою надання правової оцінки факту порушення лісового та природоохоронного законодавства, а також держпідприємством було направлено матеріали до Києво-Святошинського відділу поліції у Київській області з метою встановлення особи лісопорушника.

Нагадаємо, Службою Безпеки України розслідується кримінальна справа стосовно “екоциду” забудовників Києво-Святошинського району.

Автор: Сергій Чагаров, мешканець с. Гатне

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539