Новий начальник поліції Ірпеня захищав незаконні будівництва

0

В поліції Ірпеня кадрові зміни. Замість в.о. начальника поліції Ірпеня Олександра Литовченка призначили Володимира Барабаша.

Зміни відбулися після новорічних свят. Керівництво звинуватило Литовченка у закритті справи по стрілянині в барі “Зима”.

“Відразу після різдвяних свят був звинувачений в тому, що за отримання земельної ділянки в Гостомелі “продав” кримінальне провадження по стрілянині в “Зима барі” та був відсторонений від роботи в Ірпені”, – розповідає “Громаді Приірпіння”, чому був звільнений, Литовченко.

“Жодного спілкування з будь-ким про закриття провадження навіть не вів, попри те, що потерпіла сторона – нацгвардійці, відмовляються від показів, а провадження по хуліганству зі зброєю (ст.296 ч.4) знаходиться в провадженні слідчого управління. Може я просто був комусь не зручний?”, – додає Литовченко.

Екс-керівник пояснює, що земельної ділянки він не отримав, а звертався до Гостомельської ради з заявою про надання землі на законних підставах як учасник АТО, справа про порушення громадського порядку не закрита, по ній ведуться слідчі дії.

Як відомо, за керівництва Литовченка було відкрите кримінальне провадження за фактом порушення громадського порядку в нічний час біля бару “Зима“. Учасниками конфлікту були депутатка Гостомельської ради Наталія Черінська, яку нещодавно було затримано на хабарі й арештовано, її брат Віталій Черінський та нацгвардійці. Під час стрілянини один з нацгвардійців втратив око.

У листопаді минулого року Литовченко в коментарі “Громаді Приірпіння” обіцяв вручення підозр учасникам конфлікту в барі “Зима”, після того як буде проведено експертизу вилученої зброї в учасників конфлікту та вилученої в барі записуючої апаратури. Тоді Литовченко пояснив, що справа фактова й про закриття її не може йти мова.

Литовченко переконаний, що міг би багато зробити корисного для громади на цій посаді:

“Планів по роботі було багато. Насамперед відновлення довіри населення, підняття рівня відповідальності особового складу за вчинений напрямок діяльності”.

Новопризначений в.о. началькика поліції Ірпеня Володимир Барабаш відомий громаді Приірпіння як захисник забудовників, які незаконно ведуть будівництво в лісовій зоні.

Він разом з “тітушками” захищав незаконне будівництво в Бучі по вул. Пушкінській, де громада відкрила приймальню нардепа Ольги Червакової, щоб захистити ліс від вирубки. Тоді громаді він представився як начальник охоронної фірми.

Місцеві впізнали в Барабаші колишнього міліціонера, який раніше працював в Ірпінській міліції начальником дитячої кримінальної міліції. Про нього з повідомлень у ЗМІ відомо, що він у нетверезому стані вдерся до чужого житла та побив його мешканців.1

До слова, екс-міліціонер на останніх виборах балотувався в Ірпінську раду від партії “Укроп” але не отримав достатньої підтримки населення. На сайті ЦВК він значиться директором ТОВ “Гранд Безпека”, яке надає, ймовірно, приватно охоронців. Екс-міліціонер не показав жодного документу на підтвердження того, що між його охоронною фірмою та забудовником був укладений офіційно договір про надання послуг. Барабаш ніяк не міг заспокоїтися й кричав, що будівництво законне й його фірма має право його охороняти, хоча деякі тітушки говорили, що вони приїхали на запрошення друга.

Екс-міліціонер так хвилювався, що навіть пропонував водію крану розвантажувати цеглу не дивлячись на присутність під краном людей і казав, що йому байдуже, якщо хтось постраждає. Колишній правоохоронець не просто хвилювався, кричав, ображав жінок. Барабаш під кінець взагалі заявив, що буде скаржитися на громаду Бучі (Увага!!!) в ДНР та ЛНР, чим налякав навіть своїх однодумців, які почали потроху від нього відходити.

“Литовченко був виконуючим обов’язки, він не був призначений на постійне місце роботи. Зараз призначили виконуючим обов’язки Барабаша. Якщо він не буде виконувати свої обовязки, тобто служити й захищати громаду, то і його знімуть і покарають”, – коментує редакції “Громади Приірпіння” нове призначення прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович.

На питання, як пояснити його попередню співпрацю з забудовниками та тітушками, Жукович коментує так:

“Тоді він був в одному кріслі, а зараз в іншому. Якщо він буде щось чинити не по закону, одразу повідомляйте – будемо розбиратися”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539