Комісії Київради розглядають звернення Коцюбинського щодо приєднання до столиці

0

Одразу кілька комісії Київміськради розглядають звернення селища Коцюбинське з результатами грмоадсткх слухань щодо приєдання до столиці.

29 березня відбулося засідання регламентної комісії Київради.

“7 березня, коли ми зрозуміли, що буде переворот, єдині документи, які ми винесли з ради – це матеріали про громадські слухання і підписи громадян. Це було зроблено для того, щоб захистити голоси людей, які прийшли висловитися і за, і проти. Я направила листи до Київради та до парламенту з результатами волевиявлення і буду інформувати громаду про перебіг розгляду цього питання, поки ситуація з переворотом вирішується на рівні Мінюсту і в судах”, – говорить селищна голова Коцюбинскього Ольга Матюшина, яку запросили на засідання.

На засіданні також були депутати Коцюбинської селищної ради – Олена Сокотюк та Андрій Скіпалький.

“Профільні комісії мають напрацювати проект рішення для сесії Київради. Це стандартна процедура. Далі депутати Київради будуть приймати рішення, чи вони підтримують цей проект. У разі підтримки зміну меж розглядатиме Верховна Рада. Кожен має розуміти, що не Ірпінь і не Київ творить місцеве самоврядування в Коцюбинському, а активні мешканці, які беруть участь у голосуваннях”, – зазначає Скіпальський.

Нагадаємо, 3 березня відбулися громадські слухання в селищі Коцюбинське, в яких вщяло участь майже 1350 мешканців. 61 % висловився за приєднання до міста Києва.

Після громадських слухань депутатська більшість на псевдосесії організувала переворот. Селищним головою проголосився депутат ради Микола Єременко, якого суд визнав винним у порушення антикорцпційного законодавства і якого знялина відео виборці після стрілянини по людям, коли Єременко перебував у нетверезому стані.

У держреєстр Єременка вніс ірпінський реєстратор, правомірнійсть дій якого зараз розглядає Мін’юст. Активісти та зоохахисники пікетували відомство 27 березня і вимагають якнайшвидше розглянути це питання. Зоозахисники нарікають на те, що хоч Єременко публічно визнав, що труїв собак, правоохоронні органи бездіють і не притягають правоворушника до відповідальності.

Прокуратура порушила кримінальні справи через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539