Бучанці організувалися й очистили від сміття ліс біля “Сайгону”

0

Мешканці Бучі організували прибирання лісу взбовж залізниці поблизу станції Лісова Буча. Особливу увагу приділили очищенню від сміття ділянки навколо “Сайгону” по вул. Гамалія.

Саме цей лісок громада разом з прокуратурою врятувала від вирубки та забудови. Тоді орендар планував вирізати усі сосни і вже встиг навіть їх помітити та спиляти 3 живі сосни.

Бучанці звернулися за допомогою до прокуратури Київської області та місцевої прокуратури, яка відкрила провадження й виграла справу в суді.

На толоку прийшли активні мешканці сусідніх будинків, приїхали допомогти мешканці з Гостомеля та Ворзеля. Прибирати сміття за дорослими прийшли й діти й були щиро вражені кількості порожніх пляшок, розкиданих під деревами.

“Ого, скільки сміття, – сказали діти, які прийшли з нами прибирати ліс. – І це все дорослі таке наробили?” Про те, що люди гірше свиней поводяться з природою, говориться дуже багато, та мало хто уявляє справжню картину того, що відбувається. Просто кілька фото для порівняння: гори сміття, купи цегли, битих пляшок, пластику, паперу – і це з невеликого за площею лісу! А що вже казати про більше? Правда ж, приємно, коли нема сміття, а ліс – чистий?! Бо навіть діти це розуміють! Може й дорослі дяді й тьоті побачать ці фото і хоч хтось та зробить висновки.. може й перестануть “свинячити” на природі, щоб було гарно, затишно і перед дітьми не соромно?..”, – говорить бучанка Ніна Костенко, яка разом з дітьми приєдналася до прибирання.

Величезне стихійне сміттєзвалище, що роками росло під парканом, розгрібали кілька годин. Більше 10 мішків непотрібу винесли звідти.

Остаточну крапку в цій справі поставила Марія Пасічник разом з чоловіком, які кілька років тому переїхали в Бучу з Києва.

До толоки долучилися бучанці Віктор Бархоленко та Анна Пивовар.

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук заїхав у гості й не втримався, щоб не приєднатися.

На заклик активістів у facebook з Ворзеля приїхав Олександр Михайлич.

Бучанці Юрій Єрмолаєв, Олександр Сунцов та Яша Шамілішвілі робили найважчу роботу – зносили розкидане в лісі будівельне сміття та демонтований паркан на одне місце.

Не обійшлося на толоці без колоди, як же без неї.

Мешканці новобудов на Шота Руставелі прибрали ліс, що тягнеться до їхнього комплексу.

Роботу активних мешканців Приірпіння оцінив навіть Генпрокурор Юрій Луценко.

Ось так стало чисто після прибирання у лісі. Його не впізнати.

КП “Зеленбуд” надали знаряддя праці, рукавички та мішки. Також рукавички та мішки придбала за власні кошти бучанка Марія Бевз, яка не змогла фізично долучитися до прибирання. Начальник Бучанського УЖКГ Володимир Кравчук особисто пообіцяв надати техніку, яка відвезе сміття на утилізацію.

До слова, сміття намагатися сортувати, на скільки це було можливим.

Неприємне враження склалося від людей, які приходять сюди випивати. До толоки вони не приєдналися, а сиділи й пили, спостерігаючи як навколо них прибирали жінки та діти. Проте, посидіти їм вдалося лише півгодини, після чого вони перебралися пити під магазин.

Людей не переробиш, але є надія, що вони або їхні дружини чи родичі впізнають їх і присоромлять.

Після прибирання у місцевих мешканців з’явилася ідея звернутися до місцевої влади з проханням встановити в цьому лісочку кілька лавочок та урни, які було б прибирати набагато зручніше аніж купи сміття, закинуті подалі в кущі.

Нагадаємо, нещодавно бучанці висадили на місці сухостою саджанці сосен та дубів.

Авторка: Олена Жежера, журналістка, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539