Як депутат заробляє 17 тис на рік, став мільйонером, лендлордом та вчить сина за кордоном?

0

З 2014 року депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстєєв за рівнем доходів є злиднем. Політик, який брав участь в організації схеми дерибану Біличанського лісу й став, за словами прокурора, власником майже 100 ділянок, не заробляє навіть на прожитковий мінімум собі, не кажучи вже про цивільну дружину і сина.

У 2017 році його річний дохід склав лише 17,5 тис грн. Тобто в середньому на місяць це 1 458 гривень. За цю суму жила вся сім’я депутата.  Тобто не лише сам депутат, а і його цивільна дружина. З таким доходом він вчить сина Кирила в Польщі, де треба забезпечити не лише навчання, а й харчування та сплатити за проїзд у Кракрві й до України, щоб провідати батьків, а також придбати одяг та у разі хвороби мати в Польщі страховий поліс, щоб отримати медичну допомогу.

Син та дружина не заробили на роботі ані копійки. Донька від першого шлюбу Євстєфєєва, в декларації не фігурує.

За рік до цього Євстєфєєв заробив у своїй громадській організації “Фонд сприяння розвитку місцевого самоврядування” дещо більше 30 тис грн. на рік. Такий злиденний рівень доходу тримається в депутата щонайменше з 2014 року. Саме тоді “Громада Приірпіння” отримала доступ до паперових декларацій, які кандидати  в депутати подавали до ТВК.

Без імені

 

Постає питання, як з таким мізерним доходом Євстєфєєв утримує три задекларовані квартири. Одна з них в Луцьку, друга в Києві, а третя – в селищі Коцюбинське – ЖК “Атлант”. За всі ці квартири при річному доході 17,5 тис грн треба платити за комунальні послуги.

Примітно, що в декларації за 2016 рік депутат вказав, що отримав квартиру в ЖК “Атлант”, але не зазначив ціну покупки, хоча право власності набуте саме в рік, який підпадає під декларування.

Саме депутат-злидень Владислав Євстєфєєв за головування екс-регоінала Вадима Садовського активно лобіював побудову ЖК “Атлант” в Коцюбинському на сесіях ради.

Окрім утримання 3 квартир, депут зі злиденним доходом має ремонтувати та обслуговувати автівку – Mitsubishi Pajero 2011 року випуску. Mersedes-Benz ML 270 CDI 2005 року випуску продала цивільна дружина за 250 000 грн.

У організатора схеми дерибану Біличанського лісу, у декларації залишилася одна ділянка – 15 соток. Право власності депутат КСР отримав в 2011 році.

Зараз тривають суди й ділянки в лісі повертають у власність держави.

Безымянный

Ще 11 ділянок Євстєфєєв задекларував у Бородянському районі площею по 20 соток. 10 з них він оформив як власність у 2016 році і теж не зазначив вартість ділянок у декларації.

Депутат має частку в ТОВ “Грінбудінвест”, яке займається будівництвом.

Євстєфєєв задекларував готівкові кошти у сумі 7,6 млн грн. У декларації за 2016 рік депутат вказав цю суму як дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. Жодної копійки з цієї суми не зникло. Гроші від продажу машини – вказані як зоащадження і не витрачалися.

Політик є представником “Батькіщвини” й переконує мешканців селища, що після президентських виборів сиутація докорінно зміниться.

На цій фото Євстєєв разом з головою облради Ганною Стариковою (“Батьківщина”), яка придбала квартиру в Приірпінні за 4 тис доларів.

Нагадаємо, депутатка-злидень КСР від “Нових облич” Катерина Ющенко-Корбут живе на секретній квартирі, яку не декларує та на рік з трьома дітьми має всього 6 500 доходу. Голова фракції “Нові обличчя”в КСР Сергій Даніш має 60 тис грн річного доходу і при цьому партійці твердять, що він дарує телевізори, стає спонсором Діда Мороза та кладе плитку поблизу церкви.

Фото на кавер з Facebook-сторінки депутата

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539