Рух транспорту на Виноградарі частково паралізовано – кияни протестують проти вирубки садів

0

У середу, 3 травня, від самого ранку кияни перекрили одразу дві дороги на Виноградарі.

Про це повідомляють активісти та депутати Київради у соціальних мережах.

Спочатку з’явилась інформація, що припинено рух транспорту, зокрема й громадського, по вулиці Маршала Гречка, а потім – на Межовій. На обох поліція намагається спрямувати автівки в об’їзд та закликає змінювати маршрут заздалегідь, а вздовж бордюрів стоять вже понад десять тролейбусів та автобусів.

“Люди, які перекрили вулицю Межову, протестують проти вирубки яблуневих садів на Виноградарі”, – зазначає на своїй сторінці у Facebook депутат Київради Юрій Дідовець.

Про вирубку молодого фруктового саду, що належить державному підприємству “Науково-дослідний виробничий агрокомбінат “Пуща-Водиця”, говорять і на Гречка.

Протестувальники розповідають, що минулої п’ятниці невідомі люди почали вирубувати молодий сад агрокомбінату “Пуща-Водиця”, якому ще нема і 7 років. Його загальна площа – 110 га. Небайдужі викликали поліцію, яка вилучила п’ять бензопил. Люди переконані, що таким чином звільняють ділянку під забудову.

Депутат Київради Ігор Мірошниченко говорить, що частину старих яблуневих садів вже вирублено і на його місці зводять «Варшавський мікрорайон», який нині активно рекламують.

Фото: Вечірній Київ

Окрім того, протестувальники не лише виступають проти знищення садів, а й вимагають обіцяну їм раніше землю.

“Ці люди пропрацювали на агрокомбінаті по 30-40 років, – говорить “Громаді Київщини” Ольга Мазуренко. – Мали отримати землю, яку заробили. Агрокомбінат роблять банкрутом, людей звільнили і нічого не дали. А на землі Агрокомбінату забудовники будують цілі квартали. Ось люди і вимагають віддати їм те, що належить їм по праву”.

Мітингувальники чекають на приїзд представників місцевої влади, і зупиняти протест не хочуть – обіцяють перекривати вулиці найближчі два дні.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539