Справа Чемериса: Поняті в суді підтвердили факт знаходження хабаря в кабінеті

0

На судовому засіданні щодо хабарництва Сергія Чемериса 7 травня заслухали понятих. Вони підтвердили, що були свідками відшукання правоохоронцями хабаря у сумі  20 тис. грн. в кабінеті Чемериса.

Про судове засідання “Громаді Приірпіння” повідомили у прокуратурі.

“Відбувся допит двох свідків, які являлися понятими під час проведення обшуку в Інспекції з благоустрою. Поняті підтвердили факт відшукання в процесі обшуку неправомірної вигоди в робочому кабінеті обвинуваченого”, – розповідає прокурор Київської місцевої прокуратури № 5 Тетяна Любченко.

Суддя задовольнив клопотання прокурора щодо продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в певний період доби. Строк дії запобіжного заходу продовжений до 5 липня 2018 року.

Також суддя задовольнив ініційоване прокурором питання про продовження відсторонення Чемериса від посади старшого інспектора Інспекції з благоустрою виконкому Гостомельської ради. Ухвалою суду продовжено строк відсторонення обвинуваченого до 5 липня 2018 року.

У справі недопитаними лишилося 5 свідків, серед яких Гостомельський селищний голова Юрій Прилипко.

Наступний судовий розгляд призначено на 11 годину 8 червня.

Як відомо, Чемериса підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище у великому розмірі).

Посадовця було затримано 04 вересня 2017 одразу після отримання ним неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Чемерис отримав гроші в розмірі 20 000 гривень за укладення договору щодо розміщення засобів пересувної роздрібної торгівлі в селищі Гостомель. Згідно моніторингу ЧЕСНО депутат потрапив до злиднів.

Як відомо, Чемерис голосував за злочинний Генплан селища, який оскаржується в суді. На сесію він прийшов не дивлячись на те, що за рішенням суду мав перебувати цілодобово під домашнім арештом. Тоді громаді депутат пояснив, що має дозвіл від слідчого. Дозволу він не показував. Наступного дня активісти дізналися, що такого дозволу не існувало.

Раніше Чемерис працював помічником Юрія Прилипка, коли ще той був депутатом Ірпінської ради від Партії регіонів. Про це він розповів депутатам, коли невдало намагався стати заступником селищного голови.

Під час Революції Гідності Чемерис загубив на майдані документи Прилипка, де були проекти дерибану гостомельської землі.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539