Громадські слухання за Київ: Єременко намагається в облраді скасувати результати

0

Самопроголошений голова Коцюбинського депутат Микола Єременко подав до Київської обласної ради листа.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомив голова регламентної комісії Роман Титикало.

У своєму листі Єременко вимагає скасувати результати громадських слухань в Коцюбинському за приєднання до міста Києва як такі, що, на його думку, не відображають реального волевиявлення мешканців селища.

6 червня на засіданні регламентної комісії було прийняте рішення зверення Єременка не розглядати.

“Ми навіть не розглядали заяву Єременка. Його зверення було підписане як виконуючим повноваження Коцюбинського селищного голови. Ми встановили, що рішення про його реєстрацію в загальному реєстрі фізичних та юридичних осіб як керівника Коцюбинської селищної ради було скасоване Міністерством юстиції. З цієї причини він не є уповноваженою особою, яка може подавати на розгляд ради такі звернення”, – розповідає Титикало.

Аналогічного листа самопроголошений Єременко направив до Президента, прем’єр-міністра, Верховної Ради, Мін’юсту та Київської Міської Ради.

Журналістка Ірина Федорів, яка мешкає в Коцюбинському, дивується такому листу Єременка й вважає, що громадські слухання пройшли демократично і гласно:

“Мене дивує, що в 2015 році, коли Коцюбинське приєднали силою до Ірпеня без громадських слухань і громада про це не знала, Єременко мовчав. Главацька , Євстіфєєв, Лизун, Рожанський, Хвостенко – це ті депутати, які голосували за Ірпінь і продовжують бути депутатами й підтримують Єременка. 3 роки ми бились в судах і з Наталею Коломієць довели, що нас до Ірпеня приєднали незаконно і без громадських слухань. Провести громадські слухання щодо приєднання до Києва – це була вимога громади, яка ставилася ще Садовському. Він знехтував підписами людей. Матюшина ж діяла в межах повноважень і статуту”.

“Про слухаання всі знали за місяць, кожен мав можливість висловитися і проголосувати. Слухання проводилися так само як і торік з приводу недопущення побудови СІЗО в Коцюбинському. Це зараз депутати “Нових облич” і Єременко хочуть поставити під сумнів і ті громадські слухання, які стосувалися СІЗО, також?”, – додає Федорів.

Нагадаємо, 3 березня у Коцюбинському пройшли слухання щодо приєднання до Києва. У слуханнях взяли участь майже 1340 зареєстрованих мешканців селища. Майже 61% з них проголосували за приєднання до Києва.

Як відомо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним селищним головою Коцюбинського. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Більше того, декларація НАЗК свідчить, що доходів у депутата нема кілька років поспіль. При цьому він дозволяє собі відпочити в Єгипті та Карпатах.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539