Прокуратура клопоче про арешт ділянки ДСО – забудовник рубає далі

0

На земельній ділянці в Ірпені ріжуть дерева та копають фундамент під висотку. Ця ділянка перебуває в користуванні Державної служби охорони (ДСО)

Ділянка розташована поряд з Ірпінським відділком поліції на перехресті вул. Тургенівської та 8 Березня.

Цільове призначення землі – для обслуговування адміністративного корпусу, гаражів та АЗС.

Забудовники поспішають, оскільки, за інформацією джерел “Громади Коцюбинського” в прокуратурі, саме 26 червня Ірпінська місцева прокуратура подала до суду клопотання про накладення арешту на цю земельну ділянку.

Трактор не зупиняється й копає котлован, а вантажівки вивозять пісок.

Можна побачити, що на території лежать свіжозрізані сосни.

Відомо, що у квітні 2017-го року ДСО звернулися до Ірпінської ради з проханням про зміну цільового призначення під багатоповерхове будівництво. Ірпінські депутати прийняли відповідне рішення й проголосували за забудову території ДСО.

Але вже в липні дію цього рішення було припинено.

Ірпінці вимагають заборонити незаконне будівництво та припинити вирубку столітніх дерев.

Станом на 26 червня будівельники активно копають фундамент та вивозять спиляні дерева та пісок.

Як стало відомо, забудовник цієї ділянки – це миколаївська компанія “Альфа-Буд”, яка у 2016 році уклала з ДСО договір про будівництво багатоповерхового житлового будинку.

За будівництвом на території ДСО стоїть компанія “ОРЛАН-ІНВЕСТ ГРУП”, наближена до мера Ірпеня Володимира Карплюка

Керівником та власником компанії “Альфа-Буд” до квітня 2018-го року значилася Ірина Алєксєєнко.

 

У соцмережі facebook Алєєксєєнко пише, що працює в ТОВ “Орлан Інвест”.

На початку червня 2018-го року Алєксєєнко подякувала забудовнику ТОВ “Орлан Інвест груп” Антону Мирончуку за те, що в неї з’явився власний будинок.

Примітно, що наразі керівником компанії “Альфа-буд” значиться Яна Савчук. Саме ця жінка є також керівником ЖБК “Кампа-парк”, де будівництво в лісі також планує “Орлан Інвест Груп”.

“Виконавці нині дуже поспішають, бо напередодні свят встигли не лише зняти сосни, а й почати рити котлован і та робити опалубку, щоб, поки країна святкуватиме День Конституції, вийти на готовий фундамент майбутньої висотки. Мешканці ж того кварталу категорично проти нового незаконного будівництва навпроти і так переповненої сш №1, яка потребує розширення. Вони вимагають використати ділянку для громадських потреб – збудувати там садочок або початкову школу, а дерева залишити під сквер”, – розповідає мешканка Ірпеня Михайлина Скорик. 

Дерева, зрізані на території ДСО вивозять КамАЗами.

“12 березня 2018 забудовник якимсь дивом отримує новий витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно, але не в Ірпені і не в Києві, а у Василькові. На ньому позначене цільове призначення “для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку”. Щоб здобути цей документ, забудовник по суті вчинив махінацію, пред’явивши реєстратору перше рішення міськради, приховавши друге, яке його скасовує”, – додає Скорик.

Активістка дивується, чому в Ірпені можливе будівництво без урахування думки громади та всупереч Генплану.

“У історичному центрі Ірпеня, поруч з найстарішим дерев’яним будинком – дачею полковника Карабута 1911 року, без урахування думки громади, висловленої на слуханнях та особисто міському голові на прийомі, всупереч даним Генплану Ірпеня намагаються втулити чергового висотного монстра. Раніше говорили про 13 та 9 поверхів, а нині мешканцям показують проект – на 21 метр заввишки – 7 поверхів. Попри те, що депутати Ірпінської міськради 25 січня начебто голосували за обмеження поверховості в місті до 5 поверхів, який за півроку так і не втілився в життя на жодному будмайданчику міста”, – говорить Скорик.

Місцева мешканка Інна Бороденко, яка живе поряд з будівництвом, розповідає, що будівництво охороняють тітушки. Саме вони застосували проти мам з дітьми, які вимагали припинити вирубку, сльозогінний газ та фізичну силу.

Бороденко звернулася до поліції із заявою, що до неї була застосована сила, а її дитина отруїлася сльозогінним газом, але Ірпінська поліція так і не внесла відомості в ЄРДР.

Поряд з парканом ДСО цілодобово патрулює автобус зі спецпризначенцями.

На камеру поліцейські кажуть, що покликані охороняти громадський порядок.

Як відомо, у березні 2018-го Апеляційний суд Київської області залишив у силі рішення Ірпінського суду про зняття арешту з ділянки ДСО. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539