Звідки гроші в матері нардепа Сюмар на елітні маєтки?

0

У декларації народної депутатки Вікторії Сюмар немає будинку і земельної ділянки. Так само немає будинку в декларації екс-“регіонала” Дмитра Христюка, з яким у народної депутатки, як повідомляють місцеві ЗМІ, може бути спільний побут.

Громадському руху ЧЕСНО вдалося розшукати будинок, земельна ділянка під яким зареєстрована на матір Сюмар завдяки фото Дмитра Христюка, на яких зображений паркан.

Схожий паркан і подвір’я ЧЕСНО знайшов у селі Михайлівська Рубежівка (Київщина) що видно на відео.

Виявилося, що земля, на якій стоять елітні будинки, належить громадянці Лідії Мельник, урожениці міста Погребище, Вінницької області. Як повідомляла у ЗМІ Сюмар, сама вона родом із Погребищ.

У власності громадянки Мельник не одна, а дві ділянки в Михайлівській Рубежівці, які розташовані поруч. На двох ділянках зведені будинки.

Загалом, громадянка Мельник володіє земельними ділянками під Києвом, загальною площею майже півгектара.

 

 

Заступник мера Ірпеня Дмитро Христюк у соцмережі facebook хвалився, що займається спортом зі своєю коханою в заміському будинку.

 

Примітно, що земельні ділянки жінка придбала у 2015 році, витративши на обидві лише 330 тис. грн.

 

Журналісти ЧЕСНО поцікавилися, ким доводиться Лідія Мельник нардепці Сюмар і з’ясували, що це її матір. Лідія  Мельник у 2011 році розлучилася з батьком нардепки Петром Сюмаром і взяла після розлучення дівоче прізвище.

Як відомо, сама Сюмар в інтерв’ю журналістам розповідала, що жила з батьками дуже бідно й сама почала заробляти собі на життя. Журналісти звинуватили тоді Сюмар у неправдивості такої розповіді після того, як вона на своїй сторінці в соцмережі розказала іншу версію свого життя та збагачення.

 

За інформацією джерел у Державній фіскальній службі, Лідія Мельник з 1997-го працювала у Погребищенській державній насіннєвій інспекції до моменту її ліквідації у 2013 році.

Підприємницькою діяльністю жінка не займалася, а з 2013-го до 2018 року жодного офіційного доходу не мала.

Постає закономірне питання, звідки у Лідії Мельник – матері народної депутатки –  взялися кошти на земельні ділянки, де розташовані під Києвом елітні будинки.

Вікторія Сюмар відреагувала на публікацію ось таким чином.

Нагадаємо, що Дмитро Христюк, який виклав у соцмережі фото, де кухня ідентична до тієї, де фотографувалася Сюмар, отримав підозру. Він як заступник міського голови Ірпеня підписав договори з ФОПом, який виявився кілька років як мертвим.

На судове засідання, де Христюкові обирали міру запобіжного заходу, прийшов заступник голови фракції “Народного фронту”, щоб взяти Христюка на поруки. Мешканці Приірпіння пікетували Кабмін і звинувачували міністра МВС Арсена Авакова, який представляє квоту “Народного фронту” у бездіяльності. Активісти твердять, що з 2014 року справи щодо побиття активістів не розслідуються належним чином. Слідство веде поліція.

Сюмар та заступник фракції “Народного фронту” Тетерук – не єдині зв’язки чиновників Приірпіння, яких прокуратура підозрює у створенні організованого злочинного угрупування.

Секретар Ірпінської ради Анастасія Попсуй є помічницею народної депутатки Олени Масоріної з “Народного фронту”. Масоріна разом з мером Ірпеня Карплюком, який очолює партію “Нові обличчя”, спільно перерізала червону стрічку на урочистостях.

Обраний у мажоритарному окрузі нардеп-майданівець Михайло Гаврилюк у перший день каденції сидів у парламенті поряд з своїм соратником з “Народного фронту” – сином екс-голови ОДА Анатолія Присяжнюка.

Саме Присяжнюк очолював ОДА за часів президентства Віктора Януковича, коли на Київщині місцеві ради активно розподіляли земельні ресурси.

Нагадаємо, що після обшуків в мера Ірпеня та Бучі у 2016 році, Бучанська міська рада, яку очолює кум Карплюка екс-”регіонал” Анатолій Федоруквиділила 1 га землі громадській організації Киви – екс-радника Авакова.

 

Автори: Олена Жежера, Сергій Огородник – журналісти Громадського руху ЧЕСНО

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539