Що буде з опаленням в Коцюбинському: селекторна нарада в Кабміні

0

25 липня Віце-прем’єр Генадій Зубко провів селекторну нараду, головною темою для обговорення якої є підготовка до опалювального сезону 2018-2019 років. До найбільших боржників увійшла і Київська область.

Політик звернув увагу, що для того, щоб отримати ліміти на газ, то стан розрахунків за поточними та застарілими боргами має бути не менше 90%. У Коцюбинському борг за опалення в населення понад 5,5 млн. Депутатська більшість, до якої входять представники партії “Нові обличчя” закликала людей не платити кошти комунальному підприємтсву.

Представники депутатської більшості КСР провели роботу і в кулуарах Кабміну. Намагалися переконати урядовців, що котельні Коцюбинського належать “Мастер-Енерго”.

Протягом всієї наради Зубко та представники Нафтогазу постійно звертали увагу на стан справ Коцюбинського, Сміли та Шепетівки. Віце-прем’єр зазначив, що триматиме питання Коцюбинського на контролі, щоб не повторилася минулорічна історія.

“Я не бачу на сьогоднішній день там (в Коцюбинському – прим. ред.) місцевого самоврядування, яке б могло вирішувати питання та керувати містом і надавати послуги”, – зазначив Зубко.

Примітно, що депутати місцевої ради не ходять на сесії з грудня місяця.

Віце-прем’єр доручив першому заступнику голови КОДА у четвер, 26 липня, провести комісію по газопостачанню, альтернативному теплопостачанню і вивчити питання, як запобігти техногенним наслідкам. На що застпник голови ОДА Андрій Анісімов відповів, що чекає на технічну сесію КСР для розблокування рахунків.

“Є крихка надія, що опоненти домовляться і проведуть технічну сесію, на якій буде прийнято рішення для розблокування рахунків. І розрахування перед нафтогазом обленерго і таке інше. Днями чекаємо на експертизу передачі котелень. У разі невирішення ситуації ми будемо звертатися до Мінрегіону і до правоохоронних органів”, – зазначає Анісімов.

Постає питання, яке в КОДА обговорювали на численних минулорічних нарадах, про блокування рахунків КСР не через розрахунки за опалення, а через суди з Крайбудом через непрацюючу каналізацію.

Голова правління Нафтогазу Андрій Перелома зауважив, що “Мастер-Енерго” могло би скористатися законом “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії” для реструктуризації боргу, але воно навіть не зверталося до Мінрегіону для включення до реєстру розрахунків.

Нардеп Ольга Червакова, яка була присутня на селекторній нараді, повідомила в ФБ, що надала інформацію віце-прем’єру щодо ризиків зриву опалювального сезону:

“Зараз знов відбувається саботаж: керівник попереднього теплопостачальника відмовляється робити переуступку боргу. Мета – знов зірвати опалювальний сезон в Коцюбинському, і на цьому тлі – роздратувати людей і розхитати соціально-політичну ситуацію. Про ці ризики я сьогодні поінформувала віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка та його заступника Едуарда Кругляка. Голова селищної ради Ольга Матюшина вже півроку звертається до Київської обладміністрації з вимогою позбавити ліцензії недобросовісного теплопостачальнка Мастер-Енерго – за грубе порушення ліцензійних вимог та штучне виморожування людей в жовтні-листопаді минулого року. Але реакції – ніякої”.

Нагадаємо, селищній голові Ользі Матюшиній вдалося разом з прокуратурою області відсудити котельні на вул. Доківській та Меблевій та оформити їх як майно громади.

“Ми зверталися неодноразово до облдержадміністарції, щоб вони дали кошти на підключення пелетного котла на Меблевій. Це дає принаймні на жовтень-листопад і на березень-квітень тепло людям. Жодних заходів вжито не було. Ліцензію Мастер-Енерго так і не ліквідували. Васильків може теж опинитися в заручниках. Я вдячна нардепу Ользі Черваковій, яка змогла поясити урядовцуям, що інформація про те, що Мастер-енерго власникик котелень це зухвала брехня. Хай перевірять реєстр судових рішень і реєстр майна”, – наголошує селищна голова Матюшина.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539