Суд по Федоруку перенесли на вересень – Олексюк ліг в лікарню

0

Засідання у справі розкрадання бучанського лісу посадовими особами Бучанської ради перенесли на 10 вересня 2018-го року.

Як відомо, Бучанського голову Анатолія Федорука, секретаря ради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему у місті Буча Олександра Дзюблюка та екс- начальника земельних ресурсів у місті Ірпені Миколу Шульгу прокуратура підозрює у перевищенні службових повноважень при виділення землі в межах бучанського лісу.

Підготовче судове засідання у цій справі, яке мало відбутися ще на початку березня 2018-го року, не відбулося через неявку адвокатів Дзюблюка й Шульги та неявку фігуранта справи Василя Олексюка. Останній, за словами його адвоката, з 24 липня перебуває на лікуванні в Ірпінській міській лікарні, яка територіально знаходиться в Бучі.

З чотирьох адвокатів Федорука в нього лишився лише один захисник – екс-заступник прокурора Київської області Анатолій Матвієць, який у 2008-му році отримав від Федорука квартиру в Бучі в якості хабаря. За цим фактом відкрите кримінальне провадження, розслідування за яким було поновлене завдяки зверненню нардепа Ольги Червакової.

Прокурор Олег Войтович, який представляє обвинувачення, не наполягав на розгляді справи за відсутності учасників процесу, а навпаки наголосив на неможливості подальшого слухання й необхідності перенести його на інший день.

На підтримку Федорука традиційно прийшло близько 30 працівників ради та депутатів з плакатами про те, що лісу в Бучі ніколи не було.

Громадський діяч Віктор Бархоленко, який більше 10 років бореться за збереження лісу в Бучі, переконаний, що розгляд цієї справи затягують умисно, адже й суддя Віталій Кафтанов, який судить Федорука, свого часу отримав квартиру в Бучі як службове житло:

“Фактично понад пів-року через формальні обставини штучно затягується суд. І це легко пояснюється – система сама себе судити не буде. Адже суддя Кафтанов свого часу отримав з рук Федорука ордер на квартиру як соціальне житло, будучи посадовою особою прокуратури Ірпеня, адвокат Федорука Матвієць також свого часу, бувши заступником прокурора Київської області був начальником у Кафтанова та отримав від Федорука Ордер на трикімнатну квартиру, а сьогодні вони всі дружньою комапанією вирішують одне спільне для них питання”.

“Позиція прокурора в суді також імпотентна щодо затягування слухання справи.
Коротше, все робиться для того аби дати можливість злодюзі Федоруку без судимості увійти в грядущі виборчі перегони”, – додає Бархоленко.

Як відомо, екс-регіонала Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня 2016-го року представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня 2016-го року в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

Довідково: санкцією статті, що інкримінується обвинуваченим, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539