5-й рік бездіяльності Авакова – Приірпіння пікетує МВС через побиття

0

У Києві триває акція-протест проти керівництва МВС у Києві та в регіонах. Люди з’їхалися до Міністерства внутрішніх справ з усіх регіонів України.

До акції приєдналися й мешканці Приірпіння. Цей регіон відомий своєю високою злочинністю, що відзначив навіть Генеральний прокурор Юрій Луценко, назвавши його “Гангстерським Чикаго”.

Мешканка Коцюбинського Людмила Буток, сина якої побили в селищі Коцюбинському – йому зламали 3 ребра, скаржиться, що поліція навіть не захотіла відкривати кримінальне провадження за фактом побиття.

“Ми написали декілька заяв. І я писала, і син писав – поліція не відкривала кримінальних проваджень, поки не втрутилася прокуратура. 22 липня мого сина повторно побили, в мене є всі довідки. Поліція була в мене в дома, забрала всі довідки і знову не відкрила кримінального провадження. Поліція кришує бізнесменів і бандитів”, – розповідає на акції Буток.

“Я зверталася і сюди на Богомольця, голові національної поліції Князеву – відповіді я не отримала”, – додає Буток.

Депутатка Коцюбинської ради Олександра Куцан переконана, що начальника відділку поліції Коцюбинського Сергія Посталовського за бездіяльність.

“Посталовський відмовляється зі мною розмовляти й не дає відповідей на звернення. От у нього така позиція – я не хочу з вами говорити і не говорить, навіть не вітається”, – розповідає Куцан.

Нагадаємо, у Приірпінні протягом останніх років було побито біля 10 активістів. Жодна стправа з побиття досі не розкрита – замовники не знайдені, виконавці не покарані.

Як відомо, у червні 2017 року активісти Приірпіння пікетували Кабінет міністрів та вимагали відставки міністра Арсена Авакова через бездіяльність його та правоохоронних органів в регіоні.

Народні депутати безрезультатно вимагали в міністра МВС звіту щодо всіх справ, які пов’язані з нападами та утисками активістів. Звернення на міністра підписали народні депутати – члени МФО “Київщина”. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539