Коцюбинське: депутата Єременка судитимуть за захоплення влади

0

Депутату Коцюбинської ради Миколі Єременку загрожує позбавлення волі строком до 5-ти років. Про це повідомили у прес-службі Києво-Святошинської місцевої прокуратури.

Єременка звинувачують у неодноразовій підробленні офіційних документів та підробленні печатки.

“Києво-Святошинською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням депутата Коцюбинської селищної ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документу, повторне підроблення офіційного документу, використання завідомо підробленого документу, підроблення печатки)”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Єременку пред’явлено обвинувачення в тому, що він підробив і підписав рішення Коцюбинської ради, відповідно до яких його обрано секретарем селищної ради, достроково були припиненні повноважень діючого селищного голови Ольги Матюшиної та рішення про те, що Єременко виконує обов’язки селищного голови.

“Використавши підроблену гербову печатку селищної ради, зловмисник таким чином затвердив підроблені документи, які подав до відділу державної реєстрації з метою призначення себе на посаду виконуючого обов’язки голови Коцюбинської селищної ради”, – додають у прокуратурі.

Як відомо, 7 березня 2018-го року Микола Єременко через використання підроблених документів самопроголосився Коцюбинським головою. 

Після цього, депутатська більшість від Нових облич на псевдосесії проголосувала за бюджет селища, який підписав Єременко не маючи на те законних повноважень. Казначейство не примає бюджет, скріплений підписом та печаткою Миколи Єременка. У той же час депутатська більшість не ходить на сесії, які скликає поновлена на посаді голова і станом на 14 серпня 2018 року селище живе без прийнятого бюджету.

5 квітня Мін’юст визнав неправомірною та скасував дію ірпінського реєстратора й поновив Ольгу Матюшину на посаді Коцюбинської селищної голови.

Нагадаємо, це не перший переворот у Коцюбинському. У 2016-му році владу в селищі намагалася захопити депутатка від Нових облич Юлія Главацька.

За цим фактом прокуратурою відкрите кримінальне провадження, Главацькій вручена підозра й справа вже другий рік слухається в суді.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539