Вирубка Біличанського лісу з боку Гостомеля – вирізали 32 дерева

0

Активісти зупинили вирубку у Біличанському лісі з боку Гостомеля.

Про це повідомив один з мешканців селища, який був на місці події.

“Ми побачили вирубку десь близько 14-ї години. Приїхав трактор й почав розчищати майданчик під будівництво. Ми одразу повідомили лісникам та керівництву нацпарку. Також викликали поліцію. Лісники приїхали дуже швидку. Вирубку зупинили. По акту лісників вони всигли зрубати 32 дерева – груша і дуб”, – розповідає гостомельчанин Сергій.

“Почали вони різати ще на вихідних, але ми лише сьогодні побачили. Приїхала техніка, яка це все мала вивозити. Власник показав документи на землю, сказав, що купив ділянку у квітні і що його юристи перевірили все, обтяжень нема”, – додає Сергій.

Чоловік також розповів, що у забудовника є право власності, але дозволу на вирубку лісу нема.

У поліції повідомили, що за фактом незаконної порубки відкрили кримінальне провадження, будуть вилучати техніку й подавати до суду клопотання про арешт.

Власником земельної ділянки виявився дехто Олексій Кушилун з Гостомеля.

Продав йому цю земельну ділянку Олексій Пєший, син екс-депутата Ірпінської ради від “Батьківщини” забудовника Валерія Пєшого, одного з дерибанщиків земель в межах Біличанського лісу.

Активісти припускають, що Кушилун може бути підставною особою, яку використовує Пєший, щоб подивитися на реакцію правоохоронців.

Як відомо, активісти з Коцюбинського не один рік вимагають винести межі Біличанського лісу в натуру, який може назавжди зупинити дерибан. Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина подала відповідну програму по винесенню меж Нацпарку до проекту “Нові лідери”. Її проект потрапив до 100 найкращих.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539