ТОВ “Комфорт ЛТД” розриває договір суборенди з забудовником Мирончуком

0

Товариство “Комфорт ЛТД” вирішило розірвати договір суборенди з “Житлово-будівельним кооперативом “Кампа-парк”, від імені якого діє забудовник Антон Мирончук.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомила директорка ТОВ “Комфорт ЛТД” депутатка Бучанської ради від БПП Алла Карпенко 26 вересня.

Таке рішення депутатка, яка не голосувала за проект рішення про розірвання договору оренди між Бучанською радою та ТОВ “Комфорт ЛТД”, прийняла на третій день після того як на орендованій її фірмою земельній ділянці було незаконно зрізано 55 дерев.

Найстарішому зрізаному живому дереву було близько 300 років.

В зверненні до Федорука Карпенко повідомляє, що вона направила до суборендаря лист з приводу розірвання договору суборенди з ЖБК “Кампа-парк” на земельній ділянці, яка розташована за адресою м. Буча, вул. Лісова, 1-а.

Карпенко зауважує, що договір ТОВ “Комфорт ЛТД” розриває через “використання земельної ділянки способами, які суперечать екологічним вимогам (вирубка дерев)”.

“Це, звісно, прекрасно, що ТОВ “Комфорт ЛТД” вирішило розірвати договір суборенди з одіозним забудовником Антоном Мирончуком, який в сусідньому Ірпені знищив в подібний спосіб не один гектар лісу. Але питання, що буде далі з цією земельною ділянкою? Чи планується на ній будівництво, чи, можливо, орендар планує там облаштувати зону рекреації, як того вимагають мешканці Бучі й найближчим часом висадить саджанці знищених дубів, грабів та ясенів? Відповіді на ці питання чомусь ніхто дати не може”, – зауважує мешканка Бучі журналістка Олена Жежера.

“Тобто, це рішення директорки ТОВ “Комфорт ЛТД” на цьому етапі подій як таке собі несвоєчасне гасіння пожежі, коли вже все згоріло. Воно, звісно, вберігає ділянку від забудови, але лише на якийсь термін. А громада вимагає повернути цю ділянку лісу у власність держави. Тут вже має включитися прокуратура, яка зараз вимагає в Господарському суді визнати недійсним договір оренди цієї ділянки але не чомусь вимагає основного -повернути її в державну власність”, – додає Жежера.

Того ж дня 26 вересня мер Бучі Анатолій Федорук написав пост у соцмережі про події, які сталися в місті 24 вересня. До цього жодної реакції від мера міста не було.

Цей пост Федорука різко розкритикували бучанці та користувачі соцмережі.

“Та подивіться який Анатолій “стрелочник”, – переводить стрілки на будкомпанію кума Карплюка. Анатолію, Вам краще не звертатися по фейсбуку до правоохоронних органів, а потрібно зізнатися та покаятися, що ви не тільки узурпували владу Бучі, та ще ви є керівником ОЗУ. І це не була “вирубка зелених насаджень”, це було справжнісіньке вбивство лісу і майбутнього…”, – наголошує бучанець Володимир Гусак.

Бучанець Сергій Броницький звернув увагу на те, про що саме, на його думку, йде мова в пості Бучанського голови.

Орнітолог Марія Микитюк порівняла Федорука з казкарем й зауважила, що не в той час він народився.

Як відомо, 24 вересня на земельній, яку орендує ТОВ “Комфорт ЛТД”, представники забудовника Антона Мирончука зрубали 55 живих дерев. Це столітні дуби та рідкісні граби. Найстаршому зрізаному дубу біля 300 років.

Робітників з бензопилами захищали тітушки, які не впускали працівників поліції та ради на територію комунальної власності. Після тривалих протистоянь тітушки почали стріляти та кидати вибухові пакети в активістів.

25 вересня депутат Бучанської ради Іван Окоєв вніс пропозицію до порядку денного проголосувати за розірвання договору оренди між Бучанською радою та ТОВ “Комфорт ЛТД”. За це проголосувало усього 11 депутатів й рішення не було прийняте.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539