Забудовника Пешого виписали з реанімації після нападу

1

Забудовнику Валерію Пешому, який є співорганізатором дерибану Біличанського лісу, невідомі нанесли кілька ножових поранень близько 23 години вечора 26 жовтня. Про це “Громаді Приірпіння” повідомив речник поліції Київської області Микола Жукович. Станом на ранок 29 живтня стан екс-депутата Ірпінської ради Пешого стабільний. Він перебуває на стаціонарному лікуванні.

“Пеший зараз перебуває в лікарні. Є проникаюче поранення. Ми відкрили кримінальне провадження за статтею замах на вбивство. Стан його вже кращий. 26 жовтня він був у реанімації у важкому стані. Сьогодні, напевно, його вже перевели. Можливо, напад пов’язаний з його професійною діяльністю. З будівництвом”, – повідомляє Жукович.

“В машину, у якій Пеший перебував, невідомі почали кидати якісь предмети. Він вискочив і почав тікати. Його наздогнали, почали бити й штирхати ножем”, – додає Жукович.

Картинки по запросу валерій Пеший

За інформацією джерел у правоохоронних органах подія сталася в Ірпені по вул. Університетська, 2/1.

“Йому кинули коктель молотова в машину, він вискочив. Його догнали і нанесли поранення в район ключиці та  шиї”, – розповідають джерела у поліції Ірпеня.

Про те, що Пешому стало легше, свідчить і той факт, що 29 жовтня він написав пост на своїй сторінці у соцмережі facebook.

Журналісти “Громади Приірпіння” намагалися з’ясувати в Пешого деталі нападу проте на телефонні дзвінки він не відповідає.

Нагадаємо, екс-депутат та екс-начальник відділу земельних ресурсів  Пеший відомий у Приірпінні як організатор схеми з деребану землі. Один з його проектів відбувся в Гостомелі, в межах Біличанського лісу. До слова, свого часу Пеший балотувався до Ірпінської ради від селища Гостомель.

Щодо Біличанського лісу Пєший заявляв, що 4 тисячі га лісу в Коцюбинському залишить в Ірпені.

Про те, що він займався оформленням землі на підставних осіб журналісти зняли не одни сюжет. Навіть екс-регіонал Юрій Прилипко, якого відсторонили від виконання обов’язків Гостомельського голови, підтвердив, що земельними питаннями в селищі займався саме Пеший.

Син Пєшого  очолював один з кооперативів, на який Коцюбинська рада виводила землі Біличанського лісу. Олексій Валерійович є також членом ВО “Батьківщина”, і на місцевих виборах разом із батьком балотувався, але, на відміну від Пєшого-старшого, у депутати Ірпінської ради не пройшов.

ЗМІ повідомляли, що Пєший молодший зустрічається з донькою регіонала – нардепа Деркача.

Також Пеший відомий як забудовник, який тримав в заручниках інвесторів, утримуючи без світла житлові будинки.

Забудовник також відзначився тим, що напав та сильно побив активістку Інну Грищенко, яка в момент нападу тримала на руках 5-ти місячну дитину. 

Це сталося у жовтні 2015 року, коли Грищенко захистила від вирубки дерева біля свого дому, які незаконно хотіли вирубати під стоянку поблизу будинку Валерія Пєшого. Після, годуюча мама,  місяць лікувала  струс мозку, забій носа та сильний стрес.

За напад на Грищенко Пеший так і не поніс покарання.

Журналістці, яка проводила розслідування схем дерибану Пешого, він погрожував вдарити та ледь не наїхав на неї “Ягуаром”. 

 

1 Comment

  1. Влад 31 Жовтня 2018 at 10:15

    Какая отвратительная рожа….

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539