Ірпінська міськрада узаконює знищення лісів держлісфонду!

0

У майбутній кримінальній справі, яка, рано чи пізно, обов’язково  з’явиться за підсумками злодійської діяльності “Нових облич”, поруч із знищенням десятків гектарів лісопарків, розграбуванням родючого ґрунту у заплаві річок Ірпінь та Бучанки, з’явиться ще один пункт — зазіхання на землі Державного лісового фонду.

15 листопада 2018 року на 59-й сесії Ірпінської міськради депутати “Нових облич” та  заробітчани-кнопкодави, попри застереження про неправомірність таких дій, ухвалили рішення “Про надання гр. Мирончуку А. А. в тимчасове користування земельної ділянки на підставі договору строкового сервітуту для прокладання мереж дощової та побутової каналізації за адресою м. Ірпінь, вул. Університетська 1-ц ,1-ч”.

Варто нагадати , що мова йде саме про те скандальне будівництво 20-поверхівок серед лісового масиву, в районі КП “Ірпіньводоканал” (в народі –  Собачник). Це рішення не лише прийнята з порушенням, а ще й яскраво  демонструє некомпетентність сьогоднішнього  керівництва міста, та  його тісну співпрацю з забудовниками.

Ще на початку листопада цього року працівниками державної лісової охорони Державного підприємства “Київське лісове господарство” виявлено  заборонені роботи в кварталі 52, а саме – вирубку дерев, копання канави та прокладання труб каналізації. Про це було повідомлено поліцію, складено акт про порушення та скеровано заяву з матеріалами до правоохоронних органів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Попри це, впевнений у своїй  безкарності, забудовник Антон Мирончук продовжував порушувати Закон. Саме 15 листопада, коли Ірпінська рада стала на захист порушника, надаючи Дозвіл на такі роботи,  лісова охорона виявила і зафіксувала чергові лісопорушення.

Загалом 52 квартал Ірпінського лісництва не вперше потерпає від дикунства містечкових забудовників. В грудні 2016 року  варварськи знищено два десятки дерев і пошкоджено частину дворічної посадки сосни. Територією Державного лісового фонду забудовники проклали  дорогу до  багатоповерхівок, знищивши близько 30 дерев.

Так і не доведена до суду справа про незаконну вирубку 206 дерев,  виявлену працівниками лісової охорони в березні 2017 року . Хоча на місце  вирубки прибула оперативно-слідча група, яка затримала порушників із знаряддям злочину: бензопилами, навантажувачем та арештувала автівку з діловою деревиною. Із нашого журналістського розслідування стало очевидним, що до цього вандалізму причетний одіозний забудовник Валерій Пеший, який зводить багатоповерхівки  впритул до державного лісу. Тоді знищення 74.56 куб. метрів сосни нанесло державі шкоди на суму 617 893 гривень. Втрачені рекреаційні, природо-захисні та екологічні можливості підрахункам не підлягають.

 

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539