Дерибан в Бучі: питання Зіневича одноголосно підтримали депутати Карплюка

0

29 листопада 2018 року відбулася сесія Бучанської міської ради, на якій не обійшлося без земельного дерибану. На цій сесії депутати майже одноголосно своєю більшістю виділили близько 70 соток землі в Лісовій Бучі. Одна сотка землі в лісовій частині Бучі коштує приблизно 5 тис. доларів. Орієнтована вартість виділеної землі на сесії близько 10 мільйонів гривень. Саме стільки депутати разом з мером Бучі Анатолієм Федорук, якого судять за розкрадання земель лісового фонду, подарували сімом щасливцям.

Депутати партій “БПП”, “Батьківщина”, “Нові обличчя”, “УКРОП”, “Партії захисників Вітчизни” та “Наш край” проголосували за виділення земельних ділянок у лісі

Шалавінському Олександру Віталійовичу по вул. В. Антоновича, Акулініну Андрію Анатолійовичу по вул. Кондратюка,

Дубичу Андрію Михайловичу по вул. Котляревського, Поліщук Наталії Леонтіївні (між з/д 3210800000:01:087:0115 (власник Зіневич Олексій) та 3210800000:01:087:0121 (власник Зіневич Наталія Олексіївна),

Лисаченко Наталії Сергіївні (праворуч від з/д 3210800000:01:087:0117 (власник Зіневич Олексій), Лисаченко Анастасії Сергіївні (біля з/д 3210800000:01:087:0120 (власник Зіневич Наталія Олексіївна),

Кастеріній Катерині Миколаївні по вул. Котляревського.

На середині розгляду земельних питань Федорук залишив сесійну залу і за деякі питання не голосував.

“Не зважаючи на відкриті кримінальні справи, пов’язані з земельним дерибаном, постійні скандали через виділення землі: для забудовника Ліневича під висотки, гектар для Киви, тепер депутати разом з Федоруком вирішили розпиляли залишки Лісової Бучі. А в той час правоохоронні органи, запхавши голову в пісок, закривають очі на земельні оборудки. Інколи навіть під тиском громади відкриють кримінальні провадження, і якщо станеться диво і доведуть їх до суду, то вже в суді вона успішно завалиться!” – розповідає депутат Бучанської ради від “Свободи” Іван Окоєв, фракція якого у зв’язку з оголошенням воєнного стану в день сесії відбула на військові збори.

“На жаль, громада залишилась сам на сам зі свавіллям мера і депутатського корпусу, і лише постійний громадський контроль і відповідальний вибір в майбутньому зможуть змінити ситуацію,” – додає Окоєв.

За словами Окоєва, Олександр Шалавінський та Андрій Акулінін в Бучі не зареєстровані, але землю тут отримали. Також землю отримав мешканець Рівненщини Андрій Дубич. Він вже вдруге  звернувся із заявою до міської ради і обидва рази його прохання задовольнили. Щоправда, першого разу рішення було заветоване Федоруком, але цього разу все пройшло успішно.

Така ж ситуація в Катерини Кастеріної з Гостомеля, правда спочатку вона писала заяву на земельну ділянку по вулиці Патріотів, а на цій сесії попросила по вул. Котляревського.

Ще три земельні ділянки виділили на людей, які пов’язані з інтернет-провайдером “Бест” Олексієм Зіневичем, який розсилав смс-повідомлення із закликами підтримати Федорука на псевдовіче.

Так, земельну ділянку по сусідству з Зіневичем отримала Наталія Лисаченко, яка є співвласником декількох підприємств разом із Зіневичем.

Поряд з Наталією ділянку виділили, ймовірно, її родичці Лисаченко Анастасії. Також поряд із ділянкою Зіневича землю отримала Поліщук Наталія, яка працює бухгалтером в компанії “Бест”.

Ці три ділянки розташовані між ділянками, які вже перебувають у власності Олексія Зіневича та Наталії Зіневич. Деякі з його ділянок фігурували в корупційному скандалі в 2016 році, коли депутати проголосували за виділення земельних ділянок ймовірно на підставних осіб, а згодом вони опинились у власності Зіневича.

1

На кадастровій карті згадані ділянки розташовані між ділянками Зіневича.

Нові виділення, разом з власністю Зіневича, вже огороджені спільним парканом, під три метри висотою.

За ці рішення,  окрім “федоруківської” більшості, голосували і представники “Партії захисників Вітчизни”, яку очолює Олександр Таможній та депутати з фракції “Нові обличчя”, лідером якої є екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк.

Громадський активіст Віктор Бархоленко переконаний, що ці земельні ділянки були продані Федоруком на тіньовому ринку землі:

“За корупційною згодою в традиції Федорука депутати вирішили під новорічну ялинку покласти самі собі подарунки. Землі держлісфонду вивели на тіньовий ринок і продали. Я можу точно сказати, що усі депутати, які голосували за ці злочинні рішення, мають нести кримінальну відповідальність. Оскільки вони знають, що це землі держлісфонду, що підтверджено Постановою Верховного Суду України. Розпоряджатися цими землями є злочином. Тобто, організоване злочинне угрупування у складі Федорука, секретаря ради Олексюка та депутати вчинили злочин, кваліфікація якого підпадає для Федорука та Олексюка під ст. 364, 209 та 191 ККУ, а для депутатів під ст. 209”.

“Постає питання, чому Федорук, якого судять саме за подібні злочини, веде себе так зухвало. Відповідь до банальності проста – тому що як раніше він відкуповувався від кримінальної відповідальності, так і цього разу. Не виключено, що частка отриманих Федоруком коштів за тіньовий продаж землі, пішла на новорічні подарунки для високий посадових осіб доблесної прокуратури. До речі, я неодноразово ставив до відома Генпрокурора Юрія Луценка про те, що відбувається в Бучі, але реакції немає жодної. Ось і робіть з цього висновки”, – додає Бархоленко.

Поки в Ірпені іде запекла війна між колишніми друзями Зіневичем та Карплюком, у Бучі Зіневич співпрацює з Федоруком за підтримки депутатів партії Карплюка.

Редакція “Громади Приірпіння” намагалася взяти у Олексія Зіневича коментар, але він поки не відповідає. Його позиція може бути оприлюдненна на сайті “Громади Приірпіння”, як тільки редакція її отримає.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539