Чому люди Порошенка дозволили скандальне будівництво біля Кампи

0

На старті президентської виборчої кампанії більшість кандидатів почали набір у команду віп-агітаторів, у зв’язку з чим часто спливають персонажі з не зовсім світлим минулим. Деякі з кандидатів, розпинаючись про ідеали Революції Гідності, не гребують совістю та беруть у свою команду колишніх регіоналів, на чиїх плечах лежить політична відповідальність за криваві події 18-20 лютого на Майдані.

Цей передвиборчий цинізм також не оминув і Бучу. Тут, як відомо із засобів масової інформації, відповідальним за вибори від кандидата в Президенти України Петра Порошенка буде діючий нардеп Ярослав Москаленко. Він відомий тим, що обома руками голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року. Також його пов’язують із знищенням дубово-грабового лісу біля тенісного клубу “Кампа”, на місці якого намагаються звести цілий багатоповерховий житловий комплекс. 

Ще у вересні 2018 року, після подій, пов’язаних із побиттям людей тітушками та активного розголосу ситуації із знищенням лісу, на земельну ділянку було накладено арешт. І це була хоч і невелика, але перемога громади у боротьбі за захист унікального лісу. Правда, після призначення Ярослава Москаленка неофіційно відповідальним по 96 виборчому округу (куди входить і Буча), активність правоохоронних органів пішла на спад, зокрема, тишком були програні суди, пов’язані з арештом земельної ділянки. Уявіть собі, у той час, коли триває слідство по незаконній вирубці дерев, ОК “ЖБК “КАМПА-ПАРК” в лютому 2019 року реєструє повідомлення про початок будівельних робіт на цій ділянці.

Цікаво, що у вересні 2018 року ТОВ “Комфорт ЛТД” вирішило розірвати договір суборенди з “Житлово-будівельним кооперативом “Кампа-парк”.

А вже в лютому 2019 року на цій земельній ділянці починають забивати сваї для нового будинку.

ОК “ЖБК “КАМПА-ПАРК” є суборендарем  даної земельної ділянки за адресою Буча, вул. Лісова 1-а. Орендарем є ТОВ “Комфорт ЛТД”, директором якого донедавна була Алла Карпенко – депутат Бучанської міської ради від БПП. Саме вона заявляла про наміри розірвати договір суборенди з ОК “ЖБК “КАМПА-ПАРК” через “використання земельної ділянки способами, які суперечать екологічним вимогам (вирубка дерев)”. Проте замість розівання договору маємо повідомлення про початок будівельних робіт, а керівником і засновником ТОВ “Комфорт ЛТД” значиться від січня 2019 року інша людина – житель Донецька Чиж Олександр Олександрович.

Цілком можливо,  що це зроблено з метою приховування причетності до скандального будівництва Сергія Ареф’єва – колишнього помічника і друга нардепа Ярослава Москаленка. Засновником даного підприємства була Людмила Ареф’єва – ймовірно, дружина Сергія Ареф’єва. Хоч у ТОВ “Комфорт ЛТД” змінилися керівник та засновник, його юридичною адресою досі залишається вул. Лісова, 1, де наразі знаходиться тенісний клуб “КАМПА”, власником якого до січня 2019 року був Сергій Ареф’єв.

Як зазначено в реєстрі ДАБІ, ОК “ЖБК “КАМПА-ПАРК” подав повідомлення про початок будівельних робіт за класом наслідків СС1. За такої умови житлові будинки не можуть мати більше ніж чотири поверхи, але  відповідно до детального плану території, на цій ділянці плануються дев’ятиповерхові будинки. Таким чином, забудовник намагається обійти додатковий контроль із боку ДАБІ та якнайшвидше почати будівельні роботи.

Підрядник будівництва – ТОВ “Смарт Універсал Груп”, одним із засновників якого є ірпінський забудовник Антон Мирончук. Антон Мирончук балотувався в Ірпінську міську раду від Нових облич, тобто він з оточенням екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка. А Карплюк, як відомо, неофіційно відповідальний за вибори в 95 виборчому окрузі від кандидата в Президенти України Петра Порошенка.

Поки правоохоронні органи розводять руками – будівництво триває. А громада залишилась сам на сам із свавіллям забудовників, які тепер мають заступництво чинного Президента України.

Автор: Депутат Бучанської ради від “Свободи” Іван Окоєв

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539