КиївСвят: планують утворити Ірпінську, Боярську та Вишневецьку ОТГ

0

Мер Боярки Олександр Зарубін отримав лист з управління соцзахисту Києво-Святошинського району із зазначенням ОТГ, які будуть утворені в перспективі.
Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

У Києво-Святошинському районі планують утворити лише дві ОТГ: Вишневська і Боярська. Щодо Ірпінської ОТГ, то її вокремлюють, оскліьки Ірпінь не входить в Києво-Святшинський район.

До Боярської ОТГ планують включити м.Боярку,с.Білогородка, с.Шевченкове, с.Бобриця, с.Віта-Поштова, с.Юріївка, с.Гореничі, с.Гнатівка, с.Лука, с.Стоянка, с.Дмитрівка, с.Капітанівка, с.Мила, с.Забір’я, с.Княжичі, с.Жорнівка, с.Личанка, с.Малютянка, с.Іванків, с.Музичі, с.Неграші, с.Петрушки, с.Святопетрівське, с.Тарасівка, с.Нове, с.Шпитьки, с.Горбовичі, с.Лісне, с.Мрія

Олександра Зарубіна  цікавить думка мешканці сіл Жорнівки,Княжичі, Бобриці та частини Забіря, які виступали проти такого об’єднання.

“Відбувається наступне. ОДА продовжує роботу, направлену на укрупнення щодо створення великого ОТГ попри позицію людей і судові процеси, які довели, що таке об’єднання незаконе. Громада хоче на базі села Музичі, Княжичі, Забір’я і Бобриці створити окрему ОТГ. А в ОДА інші плани. Чим більше об’єднаєш – тим для них зручніше керувати. А для людей все по-іншому. Чим більше громада, тим менше депутатів в раді буде мати кожна громада, що об’єдналас в одне ОТГ,” – коментує “Громаді Київщини” депутат облради від “Самопомочі” Роман Титикало, який допоміг громаді Забір’я виграти суд і скасувати рішення про приєднання до Боярки.

До Вишневської ОТГ планують включити м.Вишневе, смт.Чабани, с.Новосілки, с.Гатне, с.Крюківщина, с.Лісники, Петропавлівську Борщагівку, Чайку, Софіївську Борщагівку, с.Ходосівку, Хотів, Кременище, с.Круглик

До Ірпінськрї планується включення Ірпіня, Козинці, Діброви, Михайлівську Рубежівку, Забуччя, Бузову, Бучу, Гурівщину, Любимівку, Хмільну.

Цікаво, що не зазначена доля Ворзеля, Гостомеля і Коцюбинського, які зараз користуються адміністративними установами Ірпеня.

Гостомельська територіальна громада була створена 11 червня 2015 року. Не дивлячись на це Ірпінська влада спробувала приєднати Гостомель до себе на сесії 28 грудня 2017 року. Проте, це рішення не набрало необхідної кількості голосів. Виборів до Гостомельської ОТГ досі не призначено.

15 вересня 2018 року під час урочистостей з нагоди Дня міста голова КОДА Олександр Горган підписав розпорядження про створення Бучанської ОТГ. 25 жовтня 2018 року на сесії Ворзельської селищної ради, яку очолює сестра мера Бучі Лариса Федорук, депутати прийняли рішення про приєднання до Бучанської об’єднаної територіальної громади.

Окрема ситуація з селищем Коцюбинське.
3 березня 2018 року в селищі Коцюбинському відбулися громадські слухання, про час і місце яких громаді було повідомлено за 1 місяць. На засіданні був присутній голова ОДА Олександр Горган, депутати Коцюбинської, Ірпінської та Київської рад. У слуханнях взяли участь понад 1340 осіб. Майже 61% підтримав приєднання селища до міста Києва.

27 жовтня 2018 року на засіданні Київради депутати підтримали проект звернення до парламенту щодо приєднання селища Коцюбинського до Києва. Зараз їхнє подання перебуває на розгляді парламенту.3 березня 2018 року в селищі Коцюбинському відбулися громадські слухання, про час і місце яких громаді було повідомлено за 1 місяць. На засіданні був присутній голова ОДА Олександр Горган, депутати Коцюбинської, Ірпінської та Київської рад. У слуханнях взяли участь понад 1340 осіб. Майже 61% підтримав приєднання селища до міста Києва.

Попереднє рішення 2015 року Коцюбинської ради про приєднання до Ірпеня громада скасувала в судовому порядку як таке, що було прийняте з порушеннями і на підставі сфальшованих результатів громадських слухань. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539